Recensie Being The Ricardos | Een misser van Aaron Sorkin

Aaron Sorkin staat bekend als een van de betere scriptschrijvers die op dit moment werkzaam is in Hollywood. Met zijn schrijfwerk aan The Social Network, Moneyball, Steve Jobs en A Few Good Men toont hij dat dondersgoed weet hoe men een slim dialoog schrijft. De laatste jaren begon hij ook regiewerk te doen, met Molly’s Game uit 2017 en The Trial of the Chicago 7 vorig jaar. Being the Ricardos is zijn laatste project, zowel met de pen als achter de camera, maar weet dit op het gebruikelijke niveau te zijn? Je leest het in de Being The Ricardos recensie!

Titel: Being The Ricardos
Regisseur: Aaron Sorkin
Cast: Nicole Kidman, Javier Bardem, J.K. Simmons, Nina Arianda
Scenario: Aaron Sorkin
Genre: Drama
Speelduur: 131 Minuten
Release: vanaf 21 december op Amazon Prime

Recensie Being The Ricardos

Being the Ricardos volgt Lucille Ball en Desi Arnaz, twee echte acteurs, die zowel een publiekelijke crisis als een inhoudelijke crisis rondom hun huwelijk moeten trotseren. Het stel speelt samen in de sitcom I Love Lucy als man en vrouw. Ik werd vrij enthousiast van de trailer, de behind-the-scenes sfeer op de set van een sitcom brachten me namelijk meteen terug naar WandaVision en de beste aspecten van die show. Echter viel de film best tegen.

Gedurende de volledige 2 uur had ik moeite om mijn aandacht erbij te houden. Op een behoorlijk aantal momenten is de film vrij saai en energieloos. Dit komt vooral omdat het verhaal eigenlijk overal en nergens te vinden was. Maar het hielp ook niet dat er vanuit een regisserend optiek niets bijzonders naar de tafel werd gebracht. De manier van filmen voelde heel veilig aan en men leek geen risico’s te durven nemen.

Being the Ricardos is zeker geen compleet waardeloze film. Wat Aaron Sorkin zeker goed verzorgd heeft is het dialoog. Gesprekken verlopen soepel en subtiel en daar is nog altijd waarde uit te halen. Het karakter van Lucille is een hoogtepunt. Nicole Kidman speelt de rol op een Oscar-waardige manier, en het interessantste onderdeel van de film is wanneer zij haarzelf bezighoudt met het produceren van de sitcom, en het zorgen dat het zo goed mogelijk verloopt.

Being The Ricardos recensie

Maar ook de meesterlijke acteur Javier Bardem overtuigd het publiek van zijn optreden en is vrij charismatisch in de film. J.K. Simmons lijkt zijn stereotypische rol weer te spelen, maar gemixt met slim dialoog maakt dat een fantastisch optreden, en Nina Arianda is een leuke verassing als Vivian.

Toch realiseerde ik me toen ik achteraf de trailer opnieuw keek, dat alle beste scenes van de film daarin te vinden waren. Dat is vrij zonde. Maar uiteindelijk is dat wat ik van de film meeneem: een reeks losse momenten uit de film die grappig of leuk waren. De film mist gewoon samenhang: Aaron Sorkin gooit ons met regelmaat door verschillende tijdlijnen heen, zonder aankondiging. Uiteindelijk weet je dankzij de gesprekken wat de context is, maar dat pas nadat je de halve scene bezig was met waar we zijn, in plaats van wat de scene voor de film doet.

Er zijn ontzettend veel verschillende verhaalontwikkelingen in de film te vinden, maar de meeste werden geïntroduceerd om een heel stuk later pas opgelost te worden. Misschien was de bar vrij hoog, omdat Sorkin al duidelijk heeft gemaakt dat hij in de filmindustrie thuishoort. The Trial of the Chicago van vorig jaar had een samenhangend script met, zoals gebruikelijk, inventief dialoog, maar ook één duidelijk uitgewerkte verhaallijn en prima regie. Dit was helaas gewoon een mis van de filmmaker.

Being the Ricardos mag dan wel fantastische acteerprestaties en slim dialoog bevatten, maar wist geen samenhangend verhaal te bieden en het zeker niet op een interessante manier over te brengen.

★★1/2☆☆

Rick van Wijk


VOLG ONS

Vond je deze Being The Ricardos recensie interessant? En wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste filmnieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter