Recensie Bingo Hell | Dubieus nieuw concept

Amazon Prime Video heeft iets nieuws bedacht: een dubble feature release. Afgelopen vrijdag en komende vrijdag geven ze 2 films uit, die je dan back-to-back kunt kijken als vrijdagavond-vulling. In theorie geen slecht idee natuurlijk, maar dan is het wel de bedoeling dat die films dan het kijken waard zijn. En laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: Bingo Hell is de slechtste film die ik dit jaar gezien heb. Lees hieronder waarom.

Titel: Bingo Hell
Regisseur: Gigi Saul Guerrero
Cast: Adriana Barraza, Richard Brake, L. Scott Caldwell, Bertila Damas
Scenarist: Shane McKEnzie, Gigi Saul Guerrero, Perry Blackshear
Genre: Komedie, horror
Speelduur:
85 min

Recensie Bingo Hell

”In de achterstandswijk van Oak Springs wonen een aantal ‘sterke’ en eigenwijze ouderen in een vriendengroep die weigeren toe te geven aan de rijken. Hun leider, Lupita, houdt ze samen in een community, een familie. Maar plots wordt hun geliefde Bingo Hall verkocht aan een machtigere kracht dan geld.” Zo leest de beschrijving van deze film. Het klinkt extreem onzinnig, en dat is het ook. Bingo Hell voelt als een excuus van Amazon om meer content uit te brengen. Deze film valt op zo veel verschillende manieren door de mand. Maar laten we beginnen bij de reden waarom ik na 5 minuten al uitgecheckt was.

Het hoofdkarakter, Lupita, is simpelweg niet sympathiek. Wanneer we haar ontmoeten merk je gelijk aan haar houding en gedrag dat ze helemaal geen goed mens is. En de realisatie dat we haar nog anderhalf uur bij moeten houden is extreem deprimerend. Het acteerwerk dat vertolker Adriana Barraza neerzet is ook zeker niets om over naar huis te schrijven.

Bingo Hell recensie

De technische aspecten van de film brachten me simpelweg in de war. Het montagewerk is ontzettend slecht. Er wordt zo snel geknipt dat dingen amper zichtbaar zijn, niets blijft lang genoeg in het scherm om duidelijk te zijn behalve de extreem oninteressante dingen. De muziek is apart en paste gewoon niet bij de film.

Maar dan kijk je naar het camerawerk, en het is heel apart om te zeggen dat dat best goed is. Alles was wel scherp, de hoeken werden goed gefilmd en in combinatie met de kleuren kwamen er mooie shots uit. Toch hebben ze in de montagekamer alles gedaan wat ze konden om zo weinig mogelijk van dit cameratalent over te houden.

Ik had al vermeld dat het hoofdkarakter echt waardeloos was. Maar de rest van de cast brengt ook niets van waarde naar de film. Ik had nog wat verwachtingen van Richard Brake als de schurk, maar ook hij krijgt niets uit het script om mee te werken. Het script is dan ook echt waardeloos, hetgeen wat de film heeft doen falen. Het verhaal slaat gewoon nergens op, er worden zoveel arbitraire keuzes gemaakt. De dialogen zijn ook echt slecht en onrealistisch. Ik had ondertiteling nodig om de rare mix tussen Engels en Mexicaans te verstaan, terwijl ik daar normaal nooit last van heb.

Bingo Hell is ontzettend raar. Een slecht script, irritant karakterwerk en heel slecht acteerwerk zorgden ervoor dat ik zelfs bij een speelduur van 85 minuten constant hoopte dat het over zou zijn. Je zou zoveel vragen moeten hebben bij deze film, maar het is allemaal zo slecht dat je er geen antwoord op wilt hebben. Ik ga dan ook zeker geen aandacht meer besteden aan Amazon’s Dubble feature idee.

★☆☆☆☆

Rick van Wijk

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter