Recensie | Chef (Sandro Algra)

In deze aflevering van Dutch Angle Reviews bespreekt Sandro de road movie Chef. John Favreau had altijd al een film over koken willen maken, hij speelt zelf de hoofdrol in zijn eigen productie. Naast koken is het ook een film over social media en een vader-zoon relatie. Vanaf 4 september draait deze film in de Nederlandse bioscopen.

Titel: Chef
Regisseur:
Jon Favreau
Scenario: Jon Favreau
Cast: Jon Favreau, John Leguizamo, Bobby Cannavale, Emjay Anthony, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Sofía Vergara
Speelduur: 115 minuten
Genre: Komedie
Release: 4 september 2014

Chef – Het verhaal

Chef Carl Casper (Jon Favreau) weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar (Dustin Hoffman) is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), zijn beste vriend (John Leguizamo) en zijn zoon (Emjay Anthony). Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

Filmhoek.nl Dutch Angle Review

Geschreven en geproduceerd: Sandro Algra Barradas
Uitvoerend producent: Glenn Abbink

Meer video-recensies zijn te vinden op ons Youtube-kanaal. Je vindt hier tevens interviews, première-verslagen en andere video’s over films en series.