Recensie | Deadpool 2 (Martijn Pijnenburg)

Marvel’s grofgebekte huurling is terug, in Deadpool 2! Martijn Pijnenburg heeft de film inmiddels gezien en heeft zijn mening hieronder neergepend. Lees hieronder de Deadpool 2 recensie door Martijn!  

Titel: Deadpool 2
Regisseur:
David Leitch
Cast: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Zazie Beetz, T.J. Miller, Stefan Kapičić, Morena Baccarin, Leslie Uggams
Scenario: Rob Liefeld, Fabian Nicieza
Genre:
Actie, komedie
Speelduur: 119 minuten
Release: vanaf 17 mei 2018 in de Nederlandse bioscoop

Deadpool 2 recensie

Marvel’s meest grove en onconventionele superheld is terug! Met de komst van Deadpool 2 kunnen weer volop genieten van dit excentrieke figuur. In deze recensie vertel ik of dit vervolg de moeite waard is.

Er verschijnen ieder jaar wel een paar Marvel verfilmingen, waarvan Deadpool misschien wel het opvallendst was. Niet vanwege het sterke verhaal of de visuele kracht, maar simpelweg het feit dat de film overal tegenin ging. Het in 2016 uitgebrachte Deadpool was grof, tegendraads en deed waar het zin in had. Al met al een geslaagde parodie. De vraag is echter of het tweede deel ook leuk is.

Recensie Deadpool 2

In dit tweede deel blijkt dat Deadpool (Ryan Reynolds) vrolijk doorgegaan is met het bestrijden van slechteriken. Totdat hij werk en privé als het ware niet meer gescheiden kon houden en in een soort van relatiecrisis belandt. Dit zorgt ervoor dat de brutale antiheld zijn leven ineens wil verbeteren, wat hij doet door Firefist te hulp te schieten. Deze jonge mutant heeft heel zijn leven aan moet horen dat hij een monster is en wil daar nu wraak voor. Tijdreiziger Cable (Josh Brolin) weet te vertellen dat de jongen in zijn tijd uitgegroeid is tot een gevaarlijke moordenaar en wil hem daarom doden. Dit leidt tot een conflict met Deadpool, die namelijk vastberaden is om hem te redden.

Het bovenstaande uitgangspunt is vrij verfrissend, met name wanneer je het vergelijkt met de voorgaande film. Hierbij was de tweede helft namelijk vrij voorspelbaar, terwijl dit vervolg dat eigenlijk de gehele film niet is. Wat mij betreft al een pluspunt.

Recensie Deadpool 2

Marvel verwijzingen

De meeste mensen zullen Deadpool echter kijken om de humor en die is als vanouds. De grappen vliegen je om de oren, de een nog gevatter dan de andere. Opvallend zijn de vele verwijzingen naar andere Marvel films. Dit zorgt ervoor dat iedere Marvelfan Deadpool 2 zou moeten zien.

Acteurs

Zoals te verwachten doet Ryan Reynolds het weer super als Deadpool. Hij heeft er wederom plezier in en stelt geen moment teleur. Toch is hij niet de enige die een sterke prestatie neerzet. Met name tegenspeler Josh Brolin, die Cable vertolkt doet het erg goed. Daarnaast zijn er weer een handjevol oude en nieuwe personages waarvan de één net wat leuker is dan de andere.

Deadpool 2 is wederom een geweldige superheldenparodie die misschien wel beter is dan zijn voorganger. Het acteerwerk is goed, de actie lekker en de grappen weer lekker flauw. Met name de post-credit scenes zijn de moeite waard.

Martijn Pijnenburg

★★★★☆VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter