Recensie No Time To Die | Het einde van een tijdperk

Met No Time To Die komt er een einde aan een tijdperk van Daniel Craig. Lees hieronder de recensie van de film door Wiebe Smalbraak.

De meest recente James Bond film heeft fans lang laten wachten, maar ze zullen zeker niet teleurgesteld zijn wanneer ze deze film hebben gezien. 007 neemt het op tegen een van de grootste dreigingen die hij is tegengekomen; een dodelijk virus wat zich razendsnel over de planeet dreigt te verspreiden. Zonder dat dit de bedoeling was van de regie, zal dat toch voor iedereen heel bekend voorkomen.

Titel: No Time To Die
Regisseur: Cary Fukunaga
Cast: Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ralph Fiennes, Ana de Armas, Christoph Waltz, Jeffrey Wright
Scenaristen: Neal Purvis, Robert Wade, Cary Fukunaga
Genre: Actie, avontuur, thriller
Speelduur: 163 minuten
Release: Vanaf 30 september in de bioscoop

No Time To Die : einde van een tijdperk

De verwachtingen waren hooggespannen voor de 25e Bondfilm, het is natuurlijk wel iets unieks dat er 25 films in dezelfde reeks worden gemaakt. Het zou dus iets legendarisch moeten zijn geworden, en daar komt het toch dichtbij in de buurt. De vijfde en allerlaatste film van Daniel Craig als James Bond werd al in 2019 opgenomen. Vanwege de pandemie is de film al drie keer uitgesteld.

De film begint met veel actie en een thrillerachtige openingsscène. Dit gaat gedurende de film op een goed te volgen tempo door. Er is een goede combinatie van nieuwe en terugkerende personages die Bond tegenkomt. Bondvrouw Madeleine (Léa Seydoux) keert terug vanuit Spectre (2015), net als Ernst Stavro Blofeld (c), de opperschurk waar bond in Spectre mee afrekende, maar wie nu in de gevangenis een rol speelt. De nieuwe schurk waar de spion van MI6 mee te maken krijgt is Lyutsifer Safin (Rami Malek), een ijskoude, kille psychopaat die uit is op wraak nadat hij zijn familie is kwijtgeraakt.

No Time To Die Recensie

Camerawerk, regie en muziek vullen elkaar perfect aan in deze film. Wat dat betreft is het een van de beste Bondfilms die tot nu toe is gemaakt. Het persoonlijke verhaal van Bond past hier ook goed bij, het is anders dan we gewend zijn van James Bond, wat het ook zeker des te mooi maakt wanneer het goed is gelukt. Met een sterke Léa Seydoux als bondvrouw, waarbij ook echte liefde lijkt te ontstaan, wordt dit uitstekend aangevuld. Aanvullend met een vleugje humor, is dit zeker een aan te raden film. De op papier lang lijkende 2 uur en 43 minuten, vliegen voorbij tijdens het kijken van deze film. Toch nog één puntje van kritiek: persoonlijk vond ik het jammer dat de schurk van deze film relatief weinig schermtijd en aandacht kreeg. Gezien het de 25e film en laatste film van Daniel Craig is, hoop je op een vijand waarbij meer persoonlijke waarden zitten bij Bond, zoals bij Blofeld. Safin voelt nu een beetje als een schurk als alle anderen.

Na vijf uitstekende optredens als James Bond komt er nu een einde aan een tijdperk met het stoppen van Daniel Craig. Hij begon in 2006 met Casino Royale en eindigt in 2021 met No Time to Die. Dan rust er nog enkel één vraag; Wie wordt de nieuwe James Bond?

Conclusie

No Time to Die geef ik 4 sterren. Er zitten veel emotionele momenten in die sterk worden geacteerd en goed overkomen op het beeld. Dat sluit ook goed aan op het persoonlijke verhaal van James Bond. Ik sluit me bij het grote publiek aan als het gaat om de positieve respons omtrent het camerawerk, de nieuwe personages en de diepgang. Dit vult elkaar uitstekend aan en maakt het een complete film. Kortom; ik zou deze film zeker aanraden en het zou een gemis zijn als om de laatste van Daniel Craig als Bond niet gezien te hebben.

★★★★☆

Wiebe SmalbraakVOLG ONS

Vond je deze No Time To Die recensie interessant? Er komen nog andere James Bond artikelen aan! Wil jij op de hoogte gehouden worden, blijf dan deze site bezoeken en volg Entertainmenthoek via de kanalen op Instagram, FacebookTwitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter