Recensie | The Hobbit trilogie (Sandro Algra)

Recensie The Hobbit trilogie door Sandro Algra en Dennis van Elten

De extended edition van The Hobbit: The Battle of the Five Armies ligt in de winkel, en hiermee wordt de Middle Earth saga van Peter Jackson definitief afgesloten. Maar voordat we al deze films op een zeiljacht zetten richting de onsterfelijke landen zullen we ze eerst één voor één beoordelen. Bij deze presenteren Dennis en Sandro een complete recensie van The Hobbit trilogie (2012-2014) van Peter Jackson. Mocht je de films nog niet hebben gezien: wees gewaarschuwd, het bevat spoilers!

Zie de vorige afleveringen voor een recensie van The Hobbit (1977), The Lord of the Rings (1978), The Return of the King (1980) en The Lord of the Rings trilogie (2001-2003).

De complete recensie van trilogie. Vind jij de films gaaf of te langdradig? Als je graag een ingekorte versie van de films zou willen zien kun je ook hier de fan-edit J.R.R. Tolkiens: The Hobbit  Downloaden.

Zou Peter Jackson inspiratie hebben gehaald uit Monty Python bij het monteren van zijn film?

Saruman past zijn heavy metal kunsten toe in een duel tegen Saurons volgelingen. Galadriel transformeert in Super Galadriel God!

Het woord drakenziekte komt slechts één keer voor in het boek The Hobbit. In de film is dit motief veel prominenter aanwezig. Wat is de oorsprong van het concept en wat houdt het precies in?

Had J.R.R. Tolkien het Joodse volk in gedachten toen hij over de dwergen schreef? Klinkt dit ver gezocht of was het je al eerder opgevallen?

Dutch Angle Reviews is een Youtube serie van Filmhoek, geproduceerd door Young Guns Media.

Geschreven en gepresenteerd door: Sandro Algra & Dennis van Elten
Uitvoerend producent: Glenn Abbink.

FILMHOEK.NL presenteert DUTCH ANGLE REVIEWS
Een YOUNG GUNS MEDIA productie
Geschreven en geproduceerd door: Sandro Algra
Uitvoerend producent: Glenn Abbink