Cruella 2 in ontwikkeling bij Disney

Volgens The Hollywood Reporter werkt Disney momenteel aan Cruella 2. Regisseur Craig Gillespie en scenarioschrijver Tony McNamara zullen naar verwachting terugkeren voor de film, hoewel het nog niet bekend is of Emma Stone haar rol als Cruella de Vil opniew zal gaan spelen. Een woordvoerder van Disney vertelde aan The Hollywood Reporter:

“We are very pleased with Cruella’s box office success, in conjunction with its strong Disney+ Premier Access performance to date. The film has been incredibly well received by audiences around the world, with a 97% Audience Score on Rotten Tomatoes in addition to A’s in every demographic from CinemaScore on opening weekend, ranking it among the most popular of our live-action reimaginings. We look forward to a long run as audiences continue to enjoy this fantastic film.”

In een eerder interview met Collider werd regisseur Gillespie gevraagd of hij bereid was om een ​​Cruella vervolg te regisseren. Hij bevestigde dat hij erg open staat om terug te keren zolang het met dezelfde cast en hetzelfde creatieve team is. Hij zei:

“If it was with this gang. It was such a joy to work with everybody, and Tony writing it, and Disney was so supportive. They really fostered a feeling of safety where we could just really go for it without the repercussions. We all were pushing it all the time and thinking, “I don’t know if Disney’s gonna be okay with this,” but they would always call and be okay.”  

De filmmaker is ook van mening dat kijkers het titelpersonage net begonnen te leren kennen en dat er nog meer verhalen over haar te vertellen zijn.

“I feel like we’ve only just met her. I’d love to now see the full-blown Cruella, fully loaded. She’s managed to get the support system around her and she can really expand on her brand. I’d love to see where that takes her and how you could almost destroy her from inside out, if she’s not careful with all that power.”  

Daarnaast gaven Emma Stone en Emma Thompson ook te kennen dat ze dol zijn op het idee om terug te keren voor een vervolg met oud Cruella actrice Glenn Close. Tegenover Rotten Tomatoes werd gesuggereerd dat het mogelijke Cruella 2 zou kunnen worden gemaakt in dezelfde verhaalstijl als The Godfather Part II. De actrices deelden hun enthousiasme voor het idee. Zie onderstaande video.

De film met Emma Stone als Cruella De Vil is vanaf 26 mei in de bioscoop te zien en sinds 28 mei te zien op Disney Plus met VIP-toegang.

Cruella 2

De tiener Estella heeft een droom: Ze wil modeontwerpster worden en heeft daar het talent, innovatie en ambitie voor. Maar het universum lijkt er expres voor te zorgen dat haar dromen nooit uitkomen. Nadat ze op haar twaalfde wees geworden was in Londen, rent Estella vier jaar later door de straten van de stad met haar beste vrienden en misdaadpartners Horace en Jasper. Wanneer een toevallige ontmoeting Estella in de wereld van de jonge rijken en beroemdheden doet belanden, begint ze het bestaan dat ze voor zichzelf in Londen heeft opgebouwd in twijfel te trekken. Ze vraagt zich af of ze misschien wel voor meer bestemd is. Wanneer een opkomende rockster Estella de opdracht geeft om een kenmerkend kledingstuk voor hem te ontwerpen, krijgt ze het gevoel dat ze het gemaakt heeft. Maar wat kost het om de grote massa bij te houden? En is dat een prijs die Estella bereid is te betalen?

De Cruella De Vil prequel speelt zich af in de jaren 1970 en onderzoekt de schurk die is ontstaan ​​in het boek van Dodie Smith uit 1956, The Hundred and One Dalmatians. Vijf jaar later bracht Disney de gelijknamige animatieklassieker uit over hondenouders Pongo en Perdita, die een horde puppy’s moeten redden voordat bontjassen van ze worden gemaakt. De rol werd ingesproken door Betty Lou Gerson in Disney’s animatiefilm uit 1961 en gespeeld door Glenn Close in de live-action film uit 1996 (alsook de sequel 102 Dalmatians).

Naast Stone zijn er rollen voor Emma Thompson, Joel Fry, Mark Strong en Paul Walter Hauser. De film wordt geregisseerd door Craig Gillespie (I, Tonya, The Finest Hours, Million Dollar Arm) op basis van een scenario door Aline Brosh McKenna, Jez Butterworth, Dana Fox, Kelly Marcel, Tony McNamara, Steve Zissis.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter