Regisseur Bob Rafelson overleden

Bob Rafelson, een grote naam in de Amerikaanse wereld van onafhankelijke film, is onlangs overleden. Dit melden verschillende bronnen. Rafelson werd 89.

Bob Rafelson overleden

Bob Rafelson stierf afgelopen zaterdag een natuurlijke dood in zijn huis in Aspen, Colorado. Dit werd bevestigd door zijn ex-vrouw, Gabrielle. Hij was met name bekend als schrijver, producent en regisseur. Rafelson werkte samen met acteur Jack Nicholson aan zeven speelfilms, waaronder Five Easy Pieces (1970) en The King of Marvin Gardens (1972). Hij was tevens als producer betrokken bij Easy Rider. Ook was hij verantwoordelijk voor het produceren van het eerdergenoemde Five Easy Pieces, en produceerde vervolgens Peter Bogdanovich’s The Last Picture Show (1971). Voor beide werd hij genomineerd voor een Oscar.

In de jaren ’70 en ’80 maakte hij Stay Hungry (1976), met een jonge Arnold Schwarzenegger, en The Postman Always Rings Twice (1981), met in de hoofdrollen Nicholson en Jessica Lange.

Later in zijn carrière regisseerde Rafelson de film Black Widow (1987), met in de hoofdrol Debra Winger, Mountains of the Moon (1990) en nog twee films met Nicholson, namelijk Man Trouble (1992) en Blood and Wine (1997).

R.I.P. Bob Rafelson 1933 – 2022

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter