Regisseur Joseph Kosinski in gesprek voor Twister reboot

Eind jaren ’90 was er een grote opleving in het genre van de natuurrampenfilm en een van de beste in die periode was Twister uit 1996 met Bill Paxton en Helen Hunt in de hoofdrol. Universal is nu van plan om de film een reboot te geven met Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) als regisseur. Dit meldt Variety.

De originele film volgde Paxton’s Bill “The Extreme” Harding en Hunt’s Dr. Joanne Harding, twee stormjagers op de rand van echtscheiding die besluiten samen te werken om een ​​recorduitbraak van tornado’s in Oklahoma te achtervolgen en hun geavanceerde weeralarmsysteem in het pad te brengen van de twister om zo meer stormen te voorspellen.

Plotdetails voor de aanstaande reboot zijn momenteel onbekend, aangezien er momenteel nog geen schrijvers zijn verbonden aan het project. Bronnen melden dat Universal dit project actief wil ontwikkelen met Kosinski achter de camera. De film uit 1996 werd geregisseerd door Speed-regisseur Jan De Bont, uitvoerend geproduceerd door Steven Spielberg (Schindler’s List) en mede geschreven door Anne-Marie Martin (Prom Night) en Jurassic Park-auteur Michael Crichton.

Frank Marshall (Jurassic World: Dominion) is van plan het project te produceren en ontmoet momenteel potentiële scenarioschrijvers, terwijl senior VP van productie Sara Scott het project voor de studio zal overzien.

Na de release in 1996 was Twister een groot succes aan de box office, met een brutowinst van meer dan $495 miljoen aan de wereldwijde kassa op het geschatte budget van $ 88-92 miljoen. De film ontving gemengde kritieken van critici, die allemaal de baanbrekende speciale effecten van de film prezen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter