Regisseur voor Masters of the Air, het vervolg op Band of Brothers & The Pacific

In zijn eerste tv-uitstapje sinds het winnen van een Emmy voor True Detective en de serie Maniac, zal Cary Joji Fukunaga de eerste drie afleveringen regisseren van Masters of the Air, de Apple TV+ Tweede Wereldoorlog serie van Steven Spielberg‘s Amblin Television en Tom Hanks & Gary Goetzman’s Playtone. De serie is een vervolg op de HBO-oorlogsminiseries Band of Brothers en The Pacific.

Dit wordt ook de eerste regieopdracht voor Fukunaga, na zijn werk aan de James Bond-film No Time to Die. De producers sloten afgelopen oktober een deal om de epische bewerking van 10 afleveringen van het Donald L. Miller-boek Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany naar Apple TV+ te brengen.

Masters of the Air

De serie is geschreven door Brothers veteraan John Orloff en werd oorspronkelijk besteld door HBO in 2013 na de lovende kritieken die de twee vorige series hadden. Het premium-kabelnetwerk besloot het project door te geven vanwege het forse budget van $250 miljoen dat eraan was verbonden en dat het grootste deel van hun financiële succes afkomstig was van de verkoop van thuismedia, nu een worstelende markt dankzij streaming.

Het vervolg, voornamelijk gebaseerd op de non-fictie-roman van Donald L. Miller “Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fighter the Air War Against Nazi Germany,” zal het verhaal van de luchtoorlogen in WO II vertellen door de ogen van mannen van de Achtste luchtmacht, ook bekend als de Mighty Eighth. Hanks en Spielberg produceren de serie naast Gary Goetzman voor Hanks en Goetzman’s Playtone en Spielberg’s Amblin Television.

Band of Brothers werd uitgezonden in 2001 en werd genomineerd voor 20 Primetime Emmy Awards, won zeven waaronder Outstanding Miniseries, terwijl hij ook de Golden Globe won voor Best Miniseries of Motion Picture Made for Television. The Pacific werd uitgezonden in 2010 en werd genomineerd voor 24 Primetime Emmy Awards en won acht waaronder Outstanding Miniseries.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter