Releasedatum The Handmaid’s Tale seizoen 5 bekend

Hulu maakt vandaag de releasedatum bekend van The Handmaid’s Tale seizoen 5, samen met twee foto’s van het komende seizoen. Seizoen 5 van The Handmaid’s Tale is vanaf 14 september 2022 te zien op Hulu in de Verenigde Staten. In Nederland zullen de afleveringen te zien in Nederland op Videoland. Een precieze releasedatum voor Nederland is nog niet bekend.

The Handmaid’s Tale seizoen 5 releasedatum  The Handmaid’s Tale seizoen 5 releasedatum 

The Handmaid’s Tale seizoen 5 releasedatum 

In seizoen 5 wordt June geconfronteerd met gevolgen voor de moord op Serena’s echtgenoot Fred Waterford aan het einde van seizoen vier. Ook zal Commandant Lawrence samenwerken met tante Lydia terwijl hij Gilead probeert te hervormen en aan de macht te komen. June, Luke en Moira vechten op afstand tegen Gilead terwijl ze doorgaan met hun missie om Hannah te redden.

De serie heeft rollen voor Emmy en Golden Globe Award-winnende actrice Elisabeth Moss, Yvonne StrahovskiBradley Whitford, Max Minghella, O-T Fagbenle, Samira Wiley, Ann Dowd, Madeline Brewer, Sam Jaeger en Amanda Brugel. Nieuwe toevoeging voor seizoen 5 is Christine Ko.

The Handmaid’s Tale is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Margaret Atwood en werd ontwikkeld door Bruce Miller. Op 26 april 2017 ging het eerste seizoen in première op de streamingdienst Hulu, in april 2018 begon het tweede seizoen en het derde seizoen is sinds 5 juni 2019 te zien. Het vierde seizoen ging op 27 april 2021 in première. In september 2019 werd aangekondigd dat Hulu en MGM een vervolgreeks aan het ontwikkelen waren, gebaseerd op Atwoods roman The Testaments uit 2019.

The Handmaid’s Tale is uitvoerend geproduceerd door Warren Littlefield, Elisabeth Moss, Daniel Wilson, Fran Sears en Ilene Chaiken. Margaret Atwood fungeert als co-executive producer voor seizoen drie van de serie. MGM is de internationale distributeur voor de serie.

The Handmaid’s Tale seizoen 5 wordt vanaf 14 september 2022 uitgezonden door Hulu in de Verenigde Staten. De afleveringen zullen naar verwachting een week later ook in Nederland te zien zijn bij Videoland.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter