Roald Dahl’s Matilda The Musical vanaf 25 december op Netflix

Vanaf 25 december is Roald Dahl’s Matilda the Musical, gebaseerd op de Tony en Olivier bekroonde musical, wereldwijd te zien op Netflix. Bekijk hieronder de nieuwe trailer. Matilda the Musical vertelt het verhaal van een bijzonder slim meisje met een levendige fantasie dat voor zichzelf op durft te komen en daarmee haar levensverhaal op wonderbaarlijke wijze verandert. De Netflix film is een gloednieuwe vertolking van de Tony en Olivier award-winnende musical.

Matilda The Musical

Matilda The Musical

Matilda Wormwood (Alisha Weir), een klein, nieuwsgierig en slim meisje dat boordevol fantasie zit, heeft de meest verschrikkelijke ouders ooit. Terwijl haar ouders (Stephen Graham en Andrea Riseborough) tevreden zijn met simpele televisieprogramma’s en gokspelletjes, duikt zij liever in de nieuwe werelden uit de bladzijden van haar geliefde boeken. Waar zij luidruchtig, egoïstisch en onvriendelijk zijn, is zij een stille toeschouwer die kleine en brutale daden van rebellie en wraak bedenkt. Aangemoedigd door haar inspirerende lerares Miss Honey (Lashana Lynch), brengt Matilda haar eigen fantastische verhalen tot leven.

Matilda is in de wolken als ze eindelijk naar Crunchem Hall mag, maar ontdekt al snel dat de school een deprimerende en beklemmende plek is die geleid wordt door de gemene Miss Trunchbull (Emma Thompson). De lichtpuntjes zijn, naast Matilda’s lerares Miss Honey, de vriendelijke bibliothecaresse Mrs. Phelps (Sindhu Vee) en haar nieuwe schoolvrienden. Echter neemt Matilda’s gevoel van rechtvaardigheid de overhand en ze besluit Trunchbull een lesje te leren dat ze niet snel zal vergeten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Academy Award Winner Emma Thompson (Miss Trunchbull), Alisha Weir (Matilda), Lashana Lynch (Miss Honey), Stephen Graham (Mr. Wormwood), Andrea Riseborough (Mrs. Wormwood), Sindhu Vee (Mrs. Phelps), Charlie Hodson-Prior (Bruce Bogtrotter), Meesha Garbett (Hortensia), Rei Yamauchi Fulker (Lavender), Winter Jarrett Glasspool (Amanda Thripp), Andrei Shen (Eric) en Ashton Robertson (Nigel).

Matilda the Musical is geschreven door Dennis Kelly, met muziek en teksten van Tim Minchin. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. De film wordt geregisseerd door Matthew Warchus, die de originele toneelproductie regisseerde.

Vanaf 25 december is Roald Dahl’s Matilda the Musical te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter