Robert De Niro in gesprek voor Joker film

De Joker oorsprongsfilm, die zich zal onderscheiden van de DC Extended Universe, maakt grote vorderingen. Eerder deze maand kreeg de film officieel groen licht en een releasedatum. Vandaag meldt The Hollywood Reporter dat Academy Award winnaar Robert De Niro in gesprek is om naast Joaquin Phoenix een rol te gaan spelen in de film.

De 74 jarige Robert De Niro, beroemd om zijn vele maffia-rollen waaronder Goodfellas en The Godfather Part II, zou met deze film zijn comic book film debuut maken. Plotdetails worden momenteel verborgen gehouden, maar de film speelt zich af in Gotham in de vroege jaren ’80 en De Niro speelt een talkshowhost die behulpzaam is bij de oorsprong van de beruchte schurk. Zazie Beetz (Deadpool 2) is ook in gesprek voor een rol in de film.

Onder leiding van Todd Phillips (The Hangover franchise) draait de nieuwe film om de iconische aartsvijand en is het een origineel, op zichzelf staand verhaal dat niet eerder op het grote scherm te zien is geweest. Phillips’ verkenning van een man die door de maatschappij wordt genegeerd, is niet alleen een karakteronderzoek, maar ook een breder waarschuwingsverhaal.

Phillips zal de film regisseren op basis van een scenario dat hij samen met schrijver Scott Silver (The Fighter) heeft geschreven. De film zal geproduceerd worden door Emma Tillinger Koskoff en uitvoerend geproduceerd door Richard Baratta. De film wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

Joker zal op 4 oktober 2019 in première gaan.