Robert Downey Jr. dubbelrol in Pinocchio

Vorig jaar werd bekend dat Robert Downey Jr. Gepetto zou gaan spelen in de live-action versie van Pinocchio, geregisseerd door Ben Stiller. Nu blijkt dat hij ook in de huid zal kruipen van Pinocchio zelf.

In deze versie van Pinocchio zal Gepetto een stuk jonger zijn dan in het oorspronkelijke verhaal van Carlo Collodi. Hoe hij gestalte zal gaan geven aan Pinocchio is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal er performance capture aan te pas komen.

Het project werd eerder door filmstudio Warner Bros aangekondigd als het nieuwe project van Tim Burton. Hij maakte in 2010 een versie van Alice in Wonderland en wilde graag nog een sprookje nieuw leven inblazen. Waarom hij heeft afgezegd is niet duidelijk. Downey Jr. stelde daarna voor om Ben Stiller (Tropic Thunder) aan te nemen als regisseur.

Bryan Fuller had al een scenario voor Pinocchio geschreven, maar dit werd na het vertrek van de regisseur in de prullenbak gegooit. Jane Goldman (Kick-Ass) is nu bezig met een nieuwe versie van het verhaal. Wanneer de opnames van start gaan, is nog niet bekend.