Robert Downey Jr. hoofdrol in The Voyage of Doctor Dolittle

Robert Downey Jr. hoofdrol in The Voyage of Doctor DolittleVolgens The Hollywood Reporter gaat acteur Robert Downey Jr. (The Avengers, Iron Man, Sherlock Holmes) de hoofdrol spelen in een potentiële nieuwe franchise, namelijk The Voyage of Doctor Dolittle voor Universal Pictures.

Dr. John Dolittle is een fictief personage uit een reeks kinderboeken geschreven door Hugh Lofting. Dolittle is een dokter met de unieke gave dat hij kan communiceren met dieren. Hij geeft dan ook de voorkeur aan het helpen van gewonde of zieke dieren dan menselijke patiënten. Het personage geldt tegenwoordig als een klassieker in de kinderliteratuur. De boeken zijn eerder gebruikt voor de dure musical flop Doctor Dolittle uit 1967 met in de hoofdrol Rex Harrison. Vervolgens was er de remake in 1998 met Eddie Murphy, welke losjes gebaseerd was op het materiaal. De nieuwe film wordt geregisseerd door Stephen Gaghan (Syriana, Gold) op basis van een scenario dat hij schreef.

Universal verwierf de rechten op The Voyage of Doctor Dolittle na een biedwedstrijd tussen verschillende studio’s. Joe Roth en Jeff Kirschenbaum produceren de film samen met Susan Downey.