Robert Downey Jr. en Matt Damon gecast in Christopher Nolans Oppenheimer

Christopher Nolans Tweede Wereldoorlog biopic Oppenheimer heeft weer twee nieuwe acteurs aan zijn cast toegevoegd. Het gaat om Robert Downey Jr. en Matt Damon. Hiermee voegen zij zich aan een cast met onder meer Cilian Murphy en Emily Blunt.

In Oppenheimer speelt Cilian Murphy de natuurkundige J. Robert Oppenheimer, een van de uitvinders van de atoombom. Emily Blunt zal te zien zijn als Oppenheimers echtgenote Katherine. Het is nog niet duidelijk in welke rollen Robert Downey Jr. en Matt Damon zijn gecast. Damon heeft al een keer eerder samengewerkt met regisseur Christopher Nolan. Robert Downey Jr. debuteert met deze rol aan de andere kant in een Nolan film.

Met deze ensemble cast zal Oppenheimer zijn opnames beginnen in het voorjaar van 2022. De film zal geproduceerd worden door Universal Studio’s. Christopher Nolan heeft in het verleden altijd met Warner Bros. samengewerkt, maar besloot onlangs om de studio te verlaten. Dit had mede te maken met zijn onvrede over HBO Max, de streamingdienst van WarnerMedia. Nolan vind het namelijk jammer dat de studio filmtheaters benadeeld door nieuwe bioscoopfilms gelijktijdig op haar streamingdienst te zetten.

Christopher Nolans Oppenheimer

Oppenheimer staat gepland om op 21 juli 2023 te verschijnen. Als jij in de tussentijd andere films van Nolan wilt bekijken dan kan dat via:

  • Netflix (Interstellar, The Dark Knight Trilogie)
  • Amazon Prime (TenetInterstellar, The Dark Knight Trilogie)
  • Pathé Thuis (Al door hem geregisseerde films, met uitzondering van The Following)VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter