Robert Downey Jr. onthult volledige cast The Voyage of Doctor Dolittle

The doctor himself, Robert Downey Jr., heeft op zijn social paginas de volledige stemmencast onthult voor de dieren in The Voyage of Doctor Dolittle! Naast Downey zijn er in de film rollen voor Rami Malek als Chee-Chee de gorilla, Octavia Spencer als Dab-Dab de eend, Kumail Nanjiani als Plimpton de struisvogel, John Cena als Yoshi de ijsbeer, Marion Cotillard als Tutu de vos, Carmen Ejogo als Regine de leeuwin, Craig Robinson als Flemingde muis en Frances de la Tour.

Eerder aangekondigde castleden zijn Emma Thompson als Polynesia de papegaai, Selena Gomez als Betsy de giraffe, Tom Holland als Jip de hond en Ralph Fiennes as Barry de tijger. Daarnaast zijn er rollen voor Antonio Banderas en Michael Sheen.

The Voyage of Doctor Dolittle

The Voyage of Doctor Dolittle wordt geregisseerd door Stephen Gaghan (Gold, Syriana). Gaghan herschreef het scenario van Tom Sheppard, wat op z’n beurt een adaptatie was van Hugh Lofting’s boek.

Dr. John Dolittle is een fictief personage uit een reeks kinderboeken geschreven door Hugh Lofting. Dolittle is een dokter met de unieke gave dat hij kan communiceren met dieren. Hij geeft dan ook de voorkeur aan het helpen van gewonde of zieke dieren dan menselijke patiënten. Het personage geldt tegenwoordig als een klassieker in de kinderliteratuur. De boeken zijn eerder gebruikt voor de dure musical flop Doctor Dolittle uit 1967 met in de hoofdrol Rex Harrison. Vervolgens was er de remake in 1998 met Eddie Murphy, welke losjes gebaseerd was op het materiaal. De nieuwe film wordt geregisseerd door Stephen Gaghan (Syriana, Gold) op basis van een scenario dat hij schreef.

Universal Pictures verwierf de rechten op The Voyage of Doctor Dolittle na een biedwedstrijd tussen verschillende studio’s. Joe Roth en Jeff Kirschenbaum produceren de film samen met Susan Downey. De nieuwe Doctor Dolittle film verschijnt op 12 april 2019 in de bioscoop.