Robert Eggers maakt Nosferatu remake met Anya Taylor‑Joy

De in 2015 aangekondigde remake maken van horrorklassieker Nosferatu door Regisseur Robert Eggers (The Lighthouse) gaat nog door. Dit weten we omdat bekend is gemaakt dat Anya Taylor‑Joy een hoofdrol krijgt in dit project.

Robert Eggers wist in 2019 (en begin 2020 in Nederland) veel los te maken met zijn film The Lighthouse, waarin zowel Willem Dafoe als Robert Pattinson veelgeprezen acteerprestaties neerzetten. Ook de bijzondere regiestijl van Eggers viel in de smaak, inclusief de keuze om de film in zwart-wit op te nemen. De vraag is nu of zijn aankomende remake van Nosferatu wel in kleur geschoten gaat worden.

Nosferatu remake

Het in 1922 verschenen Nosferatu is een van de eerste succesvolle horrorfilms ooit gemaakt. Centraal staat een vampier, welke in een groot kasteel woont. Ondanks dat deze film inmiddels meer dan 100 (!) jaar oud is, staat hij nog steeds hoog op het lijstje van vele horrorfans. Een daarvan is Robert Eggers, die in zijn jeugd een toneelstuk regisseerde dat gebaseerd werd op Nosferatu. Hij gaat nu ook een nieuwe filmversie maken.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een remake van Nosferatu gemaakt werd. In 1979 regisseerde Werner Herzog een kleurenversie van de film.

Volgens verschillende bronnen krijgt niemand minder dan Anya Taylor-Joy een prominente rol in Robert Eggers Nosferatu. Zij gaat de rol van Ellen Hutter spelen, een personage dat in het origineel in handen valt van vampier Orlok. Je kent Taylor-Joy misschien van de film Split en als hoofdpersonage in de serie The Queen’s Gambit.

Naast The Lighthouse werkte Eggers ook aan de Viking-film The Northman, waarvan de opnames onlangs zijn afgerond. Ook hierin zal Anya Taylor-Joy te zien zijn.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter