Robert Zemeckis in gesprek voor regie Disney’s live-action Pinocchio

Oscar-winnaar Robert Zemeckis (Forrest Gump, Back to the Future) is in gesprek voor de regie van de live-action Pinocchio remake van Disney. Dit meldt Variety. Volgens de site was Tom Hanks op een gegeven moment in gesprek om Geppetto te spelen, maar nu is de zoektocht gestart naar een nieuwe acteur om die rol te vervullen.

De site meldt niet hoe Zemeckis van plan is om de titulaire pop tot leven te brengen, maar het lijkt waarschijnlijk dat hij de technieken zal inzetten die hij in eerdere films zoals The Polar Express en Beowulf gebruikte. De laatste film die hij in die stijl maakte was A Christmas Carol in 2009.

Paul King, regisseur van zowel Paddington als Paddington 2, was oorspronkelijk verbonden aan het project verbonden maar blijkbaar verliet hij de film vorig jaar. Andrew Miano en Chris Weitz gaan produceren, waarbij King, Weitz en Simon Farnaby het script hebben geschreven.

De originele Disney-film is gebaseerd op het boek The Adventures Of Pinocchiouit 1883 van Carlo Collodi. Pinocchio was voor het eerst te zien in 1940 en won Academy Awards. De film draait om de houten pop, die ervan droomt een echt jongetje te worden, de relatie tussen en vader en zoon, de gevolgen van liegen en het maken van verhalen – en leven – in een sprookjeswereld.