Robert Zemeckis regisseert Disney’s live-action Pinocchio

Oscar-winnende regisseur Robert Zemeckis is officieel bevestigd als regisseur van Disney’s live-action adaptatie van Pinocchio. De doorgewinterde regisseur bekend voor films als Back to the Future, The Polar Express en A Christmas Carol is al maandenlang in gesprek om de live-action film te regisseren, maar het nieuws is deze week officieel bevestigd.

Het project kwam maar langzaam op gang. Zo werd eerst de 1917 regisseur Sam Mendes gevraagd voor de film, maar zag hier om een onbekende reden vanaf. Paddington regisseur Paul King zou het stokje van hem overnemen, maar zag er ook van af

Robert Zemeckis gaat naast de regie ook het script schrijven, samen met Chris Weitz. Verder is er nog maar bijzonder weinig over de film bekend.

De originele Disney-film is gebaseerd op het boek The Adventures Of Pinocchiouit 1883 van Carlo Collodi. Pinocchio was voor het eerst te zien in 1940 en won Academy Awards. De film draait om de houten pop, die ervan droomt een echt jongetje te worden, de relatie tussen en vader en zoon, de gevolgen van liegen en het maken van verhalen – en leven – in een sprookjeswereld.