Rocketman | Elton John en Taron Egerton zingen samen Tiny Dancer

Tijdens de veiling van een reis naar de première van Rocketman in London werd het publiek verrast toen presentator Alexander Gilkes acteur Taron Egerton vroeg om een van Elton Johns nummers te zingen. Taron stemde toe als Elton John hem zou begeleiden op de piano. Samen brachten ze tijdens dit jaarlijkse evenement ten behoeve van de Elton John Aids Foundation de geliefde ballad ‘Tiny Dancer’ ten gehore.

Taron Egerton is Sir Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasy gebaseerd op het ongecensureerde verhaal over Sir Elton John in het begin van zijn muziekcarrière.

De film concentreert zich op het begin van Elton John’s leven, te beginnen toen hij een wonderkind was aan de Royal Academy of Music. Het verhaal vervolgt naar het moment waarop hij wereldwijd beroemd werd door zijn invloedrijke en langdurige muzikale samenwerking met zijn componist Bernie Taupin. Het zal een biopic zijn die kijkt naar het leven van de performer voorbij het glinsterende verzadigde beeld dat we zo gewend zijn van de performer.

Naast Egerton (Kingsman: Secret Service) zijn er tevens rollen voor Jamie Bell (TURN: Washington’s Spies), Richard Madden (Game of Thrones) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom).

Dexter Fletcher zal de film regisseren. Het scenario is geschreven door Lee Hall. Matthew Vaughn en zijn Marv Films zullen de film samen met Elton John en zijn Rocket Pictures-partner David Furnish produceren.

Rocketman zal vanaf mei 2019 in de bioscoop te zien zijn.