Rosamund Pike in David Fincher’s Gone Girl

Rosamund Pike heeft een nieuwe rol aangeboden gekregen en naar verwachting zal ze deze ook aannemen. De rol in kwestie is de vrouwelijke hoofdrol tegenover Ben Affleck in de thriller Gone Girl, welke geregisseerd wordt door David Fincher.

Pike speelt een vrouw die plotseling verdwijnt tijdens hun huwelijksfeest, waarvan Affleck verdacht wordt. Het verhaal wordt in flashback verteld door de man en vrouw, waardoor de kijker in het ongewisse blijft wie de waarheid verteld. Volgens geruchten zijn Neil Patrick Harris en Tyler Perry aangetrokken voor ondersteunende rollen in de film van Twentieth Century Fox, die vanaf september in productie gaat.

Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De ochtend van hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. Als hij thuis komt blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.