Rowan Atkinson neemt afscheid van Mr. Bean

Rowan Atkinson wil definitief afscheid nemen van zijn populaire personage Mr. Bean. De acteur, die momenteel werkt aan een animatiefilm over Mr. Bean, geeft in de Britse media toe dat hij er geen plezier meer uithaalt om in die rol te kruipen.

“I don’t much enjoy playing him. The weight of responsibility is not pleasant. I find it stressful and exhausting, and I look forward to the end of it.”

Voor Atkinson zijn de animatieseries en films iets eenvoudiger dan de live-action-titels. Hij zei:

“Having made an animated TV series, we’re now in the foothills of developing an animated movie for Mr. Bean. It’s easier for me to perform the character vocally than visually.”

Rowan Atkinson als Mr. Bean

Mr. Bean is een Britse comedyserie waarin Rowan Atkinson op zijn eigen doldwaze en onhandige wijze zich elke keer weer in de meest bizarre situaties weet te manoeuvreren, maar zich er ook weer op eigenzinnige en onnavolgbare manier uit redt. Atkinson begon in 1990 in de rol van Mr. Bean met een serie die liep tot en met 1995. Het personage zou in een aantal films verschijnen en een animatieserie.

Voordat hij internationaal bekend werd als Mr. Bean, speelde Atkinson in de klassieke Britse komedieserie Blackadder, een kluchtige over de Engelse geschiedenis die zich afspeelt in verschillende tijdsperioden. Atkinson zegt dat een reboot van Blackadder nog steeds kan plaatsvinden. Hij voegde toe:

“That’s about as optimistic as I can be and I’d rather not speculate on when it could be set.”  

Blackadder is geschreven door Atkinson, Ben Elton en Richard Curtis en in de komedie speelde onder meer Stephen Fry en Hugh Laurie. Atkinson erkende dat het moeilijk zou zijn om de creatieve energie van de show uit de jaren tachtig te heroveren.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter