Ruby Rose is The CW’s Batwoman

The CW heeft Batwoman gevonden! Ruby Rose (Orange is the New BlackJohn Wick: Chapter 2The Meg) is gecast als de Gotham superheld. Rose zal voor het eerst verschijnen als Batwoman in de jaarlijkse DC superhelden crossover. Vervolgens krijgt ze haar eigen serie, die op dit moment in ontwikkeld wordt door producent Greg Berlanti.

The CW’s Batwoman is geschreven door Caroline Dries op basis van de DC-personages. Gewapend met een passie voor sociale rechtvaardigheid en een flair voor haar gedachten, gaat Kate Kane (Ruby Rose) als Batwoman de straten van Gotham op, een lesbische en hoogopgeleide straatvechtster die klaar is om de criminele heropleving van de falende stad uit de weg te ruimen. Maar noem haar nog geen held. In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate haar eigen demonen overwinnen voordat ze de roep om het Gotham-symbool van hoop te zijn kan omhelzen.

De Batwoman serie is afkomstig van Berlanti Productions in samenwerking met Warner Bros. Television. Dries zal uitvoerend produceren naast Berlanti en Sarah Schechter. Voormalig president-directeur van DC Entertainment, Geoff Johns, is aangesteld als uitvoerend producnt via zijn nieuwe banner Mad Ghost Productions.

Batwoman, aka Kate Kane, is een van de vele vigilantes die Gotham beschermen. Het personage werd voor het eerst geïntroduceerd in Detective Comics in 1956 en werd opnieuw ontworpen voor DC Comics ‘New 52 als een joodse lesbienne. Kane is een rijke erfgename die wordt geïnspireerd door Batman en ervoor kiest om ook haar rijkdom en middelen te gebruiken om misdaad te bestrijden als gemaskerde burgerwacht in haar thuisstad Gotham City. Arrow en The Flash hebben beide het bestaat van Gotham City in het Arrow-vers bevestigd, zoals toen Oliver Queen sprak over Bruce Wayne tijdens dit seizoen van Arrow.

Het volgende CW-crossover-evenement gaat in december 2018 van start. Als de Batwoman pilot wordt opgepikt, kan de serie in 2019 uitgezonden worden.