Russische film Chernobyl 1986 vanaf 21 juli op Netflix

De onlangs verschenen Russische film Chernobyl 1986 van regisseur Danila Kozlovsky is vanaf 24 juli op Netflix te zien. De film is ook bekend als Chernobyl: Abyss, Чернобыль en Chernobyl. De productie van deze film komt 2 jaar na de lancering van HBO’s populaire miniserie over de ramp uit 1986.

We volgen de gebeurtenissen rondom de gigantische kernramp die zich in 1986 voltrok in de plaats Tsjernobyl in een gedeelte van de Sovjet-Unie dat inmiddels Oekraïne is. Nadat hij herenigd is met een verloren liefde, gaat brandweerman Alexey met pensioen en begint een ​​nieuw leven. De ramp in Tsjernobyl brengt hem opeens weer in gevaar. Bekijk hieronder een trailer.

Chernobyl 1986 op Netflix

Tsjernobyl, 1986. Na een mislukte veiligheidstest in een kerncentrale ontstaat er een explosie met rampzalige gevolgen. Alexey, een brandweerman, gaat op een gevaarlijke missie om water af te voeren uit een reservoir onder de brandende kernreactor. Hij doet dit samen met ingenieur Valery en de militaire duiker Boris. Er is geen tijd voor een goede planning en het water dat ze moeten trotseren wordt met het uur heter. Om een nog grotere ramp te voorkomen zijn de drie mannen bereid hun eigen leven op te offeren.

De hoofdrollen worden gespeeld door Danila Kozlovsky, Oksana Akinshina, Filipp Avdeev, Filipp Avdeev, Ravshana Kurkova, Nikolay Kozak, Maksim Blinov, Igor Chernevich, Artur Beschastnyy.

De film is geregisseerd door Danila Kozlovsky op basis van een scenario door Aleksey Kazakov en Elena Ivanova.

De film werd uitgebracht op 15 april 2021 door Central Partnership.

Chernobyl 1986 is vanaf 24 juli op Netflix te zien.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter