Ryan Gosling hoofdrol in Wolfman reboot

Nadat Leigh Whannell‘s The Invisible Man eerder dit jaar een hit bleek te zijn, wil Universal volop doorgaan met een herstart van de iconische Wolfman franchise. Variety meldt nu  dat Ryan Gosling (The Nice Guys) de hoofdrol moet gaan spelen in de film en dat de zoektocht gestart is naar een regisseur. Bronnen melden dat leidinggevenden in de Hollywood-studio de afgelopen maand met regisseurs hebben gesproken in de hoop een beslissing te nemen over wie het project zal leiden. Hoewel er momenteel nog geen keuze is gevallen, is Cory Finley van Bad Education naar verluidt een van de favorieten om de functie op zich te nemen.

De film is gebaseerd op een pitch van Gosling zelf, wordt geschreven door Lauren Schuker Blum en Rebeca Angelo, bekend van Netflix’s Orange is the New Black. Hoewel details over het plot op dit moment onbekend zijn, wordt aangenomen dat het zich af speelt in de moderne tijd.

Het project van Gosling is een van de weinige projecten die de studio wil rebooten na de financiële en kritieke mislukking van het Dark Universe, die begon met de Tom Cruise-film The Mummy. Omdat de studio zich wil concentreren op meer personage- en filmmaker-gedreven projecten in plaats van grote franchises, werken ze momenteel samen met Paul Feig voor een cross-over horrorkomedie, en nemen ze pitch van James Wan en John Krasinski voor andere adaptaties van hun klassieke monsterfilms.

Denk je dat Gosling een goede keuze is voor de Wolfman? Laat het ons weten in de reacties!