Colin Trevorrow regisseert Jurassic Park 4

In januari werd al aangekondigd dat Universal Pictures de Jurassic Park franchise voortzet met Jurassic Park 4 en vandaag is er een regisseur bekend gemaakt. Safety Not Guaranteed‘s Colin Trevorrow zal de sequel gaan regisseren.

De Universal Pictures en Amblin Entertainment productie wordt geproduceerd door Frank Marshall en Patrick Crowley met Steven Spielberg als uitvoerend producent. Het script wordt geschreven door Rick Jaffa en Amanda Silver (Rise of the Planet of the Apes). De originele Jurassic Park (1993) wordt op 4 april opnieuw uitgebracht in een 3D jasje. Jurassic Park 4 staat gepland voor 13 juni 2014.

Jurassic Park is een Amerikaanse film uit 1993 van regisseur Steven Spielberg. De film geldt als een van de succesvolste sciencefiction-avonturenfilms aller tijden en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Crichton. Het verhaal gaat over een miljardair die erin slaagt om op een eiland dinosauriërs te herscheppen uit hun DNA. Deze worden in een park als attractie gebruikt, maar tijdens een controlebezoek vóór de officiële opening loopt het helemaal uit de hand.

De film was zo succesvol dat er in 1997 een vervolg kwam, genaamd The Lost World: Jurassic Park. Deze werd ook geregisseerd door Spielberg. In 2001 verscheen Jurassic Park III, welke geregisseerd is door Joe Johnston.