Scarlett Johansson schikt Black Widow-rechtszaak met Disney

 

Scarlett Johansson en Disney hebben een schikking getroffen in de rechtszaak die de actrice had aangespannen vanwege de contractbreuk rondom de release van Black Widow. Dat maakten de filmstudio en Johansson bekend. Details zijn niet bekendgemaakt.

Johansson klaagde de filmstudio kort na de première aan omdat ze geld zou mislopen doordat Disney de film tegelijk in de bioscoop en op eigen streamingdienst Disney Plus uitbracht. Volgens de actrice vielen door dit besluit de recette, waarvan ze een deel zou ontvangen, lager uit. Ook vond ze dat haar film werd gebruikt om Disney Plus in de markt te zetten.

Alan Bergman, content-voorzitter van Disney Studios, zei in een verklaring:

“I’m very pleased that we have been able to come to a mutual agreement with Scarlett Johansson regarding Black Widow. We appreciate her contributions to the Marvel Cinematic Universe and look forward to working together on a number of upcoming projects, including Disney’s Tower of Terror.”

Johansson zei ook dat ze blij was dat ze haar meningsverschillen met Disney had opgelost en uitkeek naar verdere samenwerking:

“I’m incredibly proud of the work we’ve done together over the years and have greatly enjoyed my creative relationship with the team.” 

Volgens de rechtszaak beweert Johansson dat haar overeenkomst met Disney’s Marvel Entertainment een exclusieve bioscooprelease garandeerde, en haar salaris was grotendeels gebaseerd op hoe de film presteerde aan de box office. Disney begon begin vorig jaar met het gelijktijdig uitbrengen van films op Disney+ en in de bioscoop, mede dankzij de COVID-19-pandemie die het onmogelijk maakte om naar de bioscoop te gaan. Sindsdien hebben tal van andere bedrijven dit voorbeeld gevolgd, en hoewel acteurs zich zorgen hebben gemaakt over de manier waarop contracten zullen worden afgehandeld als het gaat om het streamen van films, is er tot nu toe geen enkele zo ver gegaan om er een studio voor aan te klagen.

Scarlett Johansson schikt met Disney

Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in haar eigen solofilm. Daarnaast zijn er rollen voor Florence Pugh (Midsommar) als Yelena Belova. Belova is een spionne en gebruikt ook de schuilnaam ‘Black Widow’. David Harbour (Stranger Things) speelt de rol van Alexei Shostakov. In de comics wordt Shostakov door de KGB getraind als piloot en agent. Later werd hij de Red Guardian, de Russische tegenhanger van Captain America.

Rachel Weisz (The Favourite) kruipt in de huid van Melina Vostokoff, ofwel Iron Maiden. Zij opereerde als Russische spionne in de schaduw van de legendarische Black Widow. Vostokoff werd uiteindelijk een huurmoordenares. O.T. Fagbenle (Double Wedding) speelt Mason, de potentiële vlam van Romanoff.

De film is geregisseerd door Cate Shortland (Berlin Syndrome) op basis van een script geschreven door Jac Schaeffer (The Hustle).VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter