Scott Derrickson keert terug als regisseur voor Doctor Strange 2

Hoewel Marvel‘s Doctor Strange meer dan twee jaar geleden werd uitgebracht, is er nog weinig gesproken over een vervolg. In juni onthulde Kevin Feige dat een vervolg zeker een mogelijkheid is, maar deze was nog niet officieel aangekondigd. Dat lijkt nu te veranderen. The Hollywood Reporter meldt dat Scott Derrickson, de regisseur van de originele film, ‘stilletjes’ een overeenkomst heeft gesloten voor Doctor Strange 2.

Doctor Strange 2 ziet de terugkeer van Benedict Cumberbatch als de titulair meester in de mystieke kunsten. Onlangs speelde Strange een belangrijke rol in Avengers: Infinity War en zal hij terugkeren volgend jaar in Avengers: Endgame. THR vermoedt dat Benedict Wong en Rachel McAdams waarschijnlijk zullen terugkeren als respectievelijk Wong en Christine Palmer. Het einde van de originele film en de post-credits impliceerden zwaar dat Chiwetel Ejiofor in de volgende film ook zijn rol als Karl Mordo zal herhalen.

THR merkt verder op dat de studio op het punt staat om op zoek te gaan naar een schrijver. Maar aangezien Derrickson de eerste film mede-schreef, is hij de meest logische keuze voor het vervolg. Co-schrijver C. Robert Cargill is een andere mogelijkheid. Volgens MovieWeb onthulde Cargill eerder dit jaar dat hij toekomstige films al in kaart had gebracht met Derrickson en zij van plan waren om Nightmare te gebruiken als de voornaamste slechterik. Craig zei:

“Me and Scott have not laid the groundwork for it but what I can say is that I have a feeling that whatever Nightmare is involved with, Baron Mordo, being somebody who considers himself the defender of natural law will have something to do with it.”