Scott Derrickson regisseert Labyrinth 2

Na eerder dit jaar de langverwachte sequel Doctor Strange in the Multiverse of Madness te hebben verlaten, heeft regisseur Scott Derrickson zijn volgende project gevonden in de vorm van Labyrinth 2, een vervolg op de David Bowie cultklassieker Labyrinth. Dit meldt Deadline.

De originele film, die in 1986 in de bioscoop verscheen, ging over een 16-jarig meisje genaamd Sarah (Jennifer Connelly) terwijl ze op zoek gaat naar het centrum van het titulaire buitenaardse doolhof om haar kleine broertje Toby te redden van Jareth the Goblin King (Bowie). Het was een box office flop bij de release, terwijl het een vrij warme ontvangst kreeg van critici en in de jaren daarna een cultklassieker zou worden, met tie-in-romans, videogames, meerjarige vertoningen en een jaarlijkse maskerade van fans.

Een vervolg op de film werd oorspronkelijk aangekondigd in 2016 met Nicole Perlman (Detective Pikachu) die het script samen met Jay Basu zou schrijven. Fede Álvarez (Don’t Breathe) was aangetrokken voor de regie, maar vervolgens werd dat project opgeschort.

Labyrinth 2 zal worden geschreven door Maggie Levin, die Into the Dark en My Valentine voor Hulu schreef en regisseerde. Lisa Henson van The Jim Henson Company zal produceren samen met Brian Henson, Derrickson en zijn vaste medewerker C. Robert Cargill.