Scott Derrickson stopt als regisseur van Doctor Strange In the Multiverse of Madness

Regisseur Scott Derrickson introduceerde in 2016 de mystieke kant van de MCU in Doctor Strange. Hoewel Derrickson eigenlijk zou terugkeren voor de regie van Doctor Strange in het Multiverse of Madness, zijn de zaken nu veranderd. Volgens Variety zijn Derrickson en Marvel Studios namelijk uit elkaar gegaan. Hoewel Derrickson aan blijft als uitvoerend producent, regisseert hij niet langer het vervolg van Doctor Strange. Marvel bevestigde het vertrek van Derrickson in een officiële verklaring waarin “creatieve verschillen” als reden werden genoemd:

“Marvel Studios and Scott Derrickson have amicably parted ways on Doctor Strange in the Multiverse of Madness due to creative differences. We remain grateful to Scott for his contributions to the MCU.”

Volgens Variety zal dit de plannen voor de productie van de film niet verstoren. Derrickson wilde In the Multiverse of Madness horror elementen meegeven, maar Marvel-baas Kevin Feige krabbelde daar later van terug. Sommige fans vermoeden dat discussie over de toon van de sequel het breekpunt heeft gevormd. Andere suggereren dat Derrickson moeite had met het betrekken van de diverse Disney+ series. Zou moeten WandaVision en Loki direct aansluiten op de film.

Benedict Cumberbatch keert terug naar de titulaire rol. Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams en Benedict Wong zullen vermoedelijk ook terugkeren. De enige andere rol die bevestigd is, is Elizabeth Olsen‘s Scarlet Witch / Wanda Maximoff.

De eerste Doctor Strange-film werd uitgebracht in 2016 met Cumberbatch in de hoofdrol de hoofdrol. Andere rollen waren er voor Chiwetel Ejiofor als Karl Mordo, Rachel McAdams als Christine Palmer, Michael Stuhlbarg als Nicodemus West, Benedict Wong als Wong, Mads Mikkelsen als slechterik Kaecilius, en Tilda Swinton als de Ancient One.

Doctor Strange In the Multiverse of Madness verschijnt mei 2021 in de bioscoop.