SDCC2016: Nieuwe Snowden trailer

SDCC2016: Nieuwe Snowden trailerOpen Road Films heeft de Snowden Comic-Con trailer in Hall H in San Diego vrijgegeven. Deze kan je hieronder bekijken. Het biografisch drama van regisseur Oliver Stone heeft in de hoofdrol zien we Joseph Gordon-Levitt in de titelrol van Edward Snowden. Kieran Fitzgerald (The Homesman) schreef samen met Stone het scenario, dat gebaseerd is op twee boeken: The Snowden Files (Luke Harding) en Time of the Octopus (Anatoly Kucherena).

[youtube mYsqEqI89Og]

De politieke thriller benadert één van de meest opmerkelijke waargebeurde verhalen van de 21ste eeuw. Edward Snowden besloot, nadat zijn tijd bij het Amerikaanse leger pijnlijk uitpakte, zijn land te blijven dienen als medewerker van de CIA. Wanneer hij ontdekt dat de Amerikaanse afluisterdienst NSA illegale activiteiten uitvoert, lekt hij vele geheimen documenten naar de pers. Hierdoor werd hij één van de meest gezochte mensen op de wereld. Snowden wordt zowel als held en als een verrader gezien. In deze film, die het onbekende verhaal van de klokkenluider vertelt, zien we hoe en waarom hij dit deed.

Naast Gordon-Levitt zijn er rollen voor Shailene Woodley, Tom Wilkinson, Melissa Leo, Scott Eastwood, Zachary Quinto, Timothy Olyphant en Nicolas Cage. Het is onbekend wanneer Snowden in de Nederlandse bioscopen te zien is. In de Verenigde Staten is de film vanaf 16 september te bekijken.