Sean Penn filmt documentaire over Russische invasie in Oekraïne

Sean Penn is ter plaatse in Oekraïne en filmt een documentaire over de invasie door Rusland die momenteel aan de gang is, zo maakte Vice Studios bekend.

De met een Oscar bekroonde acteur verscheen donderdag op een persconferentie in de Oekraïense hoofdstad Kiev, waar hij in de media luisterde naar verschillende regeringsfunctionarissen die de laatste briefing gaven over de aanhoudende crisis in het land.

In een verklaring van het kantoor van de president via de Oekraïense ambassade, werd bevestigd dat Penn in het land is en probeert “alle gebeurtenissen die momenteel plaatsvinden vast te leggen” in een poging het nieuws naar de wereld te brengen.

Russische invasie in Oekraïne

Vice Studios bevestigt tegenover Variety dat het inderdaad om de filmmaker gaat. Volgens Newsweek heeft Penn deze week een bezoek gebracht aan het kantoor van de president en gesproken met vicepremier Iryna Vereshchuk:

“The director specially came to Kyiv to record all the events that are currently happening in Ukraine and to tell the world the truth about Russia’s invasion of our country. Sean Penn is among those who support Ukraine in Ukraine today. Our country is grateful to him for such a show of courage and honesty. Sean Penn is demonstrating bravery that many others have been lacking, in particular some Western politicians. The more people like that — true friends of Ukraine, who support the fight for freedom — the quicker we can stop this heinous invasion by Russia.”

Penn is geen onbekende in humanitaire operaties en speelde onlangs in de Discovery Plus-documentaire Citizen Penn uit 2020, die de inspanningen van de acteur belichtte bij het opzetten van verschillende non-profitorganisaties over de hele wereld.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter