Serie ANNE+ in première op Nederlands Film Festival 2018

De zesdelige short-format serie ANNE+ gaat dit najaar tijdens de 38e editie van het Nederlands Film Festival in première. Hanna van Vliet (BroersOh Baby) speelt Anne, een lesbische twintiger die terugkijkt op haar liefdesleven in haar studententijd. In elke aflevering van 11 minuten staat één relatie centraal. Op de première zijn in aanwezigheid van cast en crew de zes delen achter elkaar te zien. De première vindt plaats op zondagavond 30 september in de Stadsschouwburg Utrecht en tickets zijn binnenkort beschikbaar via filmfestival.nl. Het NFF vindt plaats van donderdag 27 september tot en met zondag 5 oktober 2018.

ANNE+ is ontwikkeld door scenarist Maud Wiemeijer, die in 2016 haar opleiding Theaterwetenschap afrondde, en regisseur Valerie Bisscheroux, die in 2017 afstudeerde als producent aan de Nederlandse Filmacademie. Zij willen met de reeks graag een verandering teweegbrengen in het Nederlandse media-aanbod.

Bisscheroux en Wiemeijer:

“Er is een tekort aan lesbische rolmodellen in de media en dat vinden wij een groot gemis. Ook is het belangrijk dat de serie Annes seksualiteit niet problematiseert. Homoseksualiteit is bij ANNE+ de achtergrond van een universeel coming of age-verhaal.” 

In de reeks volgen we de 24-jarige Anne in Amsterdam die haar ex-vriendin Lily tegen het lijf loopt. Lily was haar eerste liefde en er is veel gebeurd sinds ze vier jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Door de ontmoeting blikt Anne terug op haar liefdesleven in haar studententijd. De meisjes voor wie ze viel zijn heel verschillend, net als de relaties die ze met hen had; die lopen uiteen van een affaire met haar baas tot onbeantwoorde liefde. Maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben Anne gevormd tot wie ze vandaag is.

Claire van Daal, programmeur film en televisie bij het Nederlands Film Festival:

“Hanna van Vliet blijkt opnieuw een groot talent maar wat een feest ook om actrices als Djamila Landbrug en Joy Wielkens te zien. Treffende dialogen én monologen, een prestatie om dit zo kort na je afstuderen neer te zetten.”

De serie is geproduceerd door Millstreet Films in samenwerking met de ANNE+ Stichting en BNNVARA. De serie wist al in ontwikkeling wereldwijd veel interesse op te wekken en de pilotaflevering is tot stand gekomen met behulp van crowdfunding op CineCrowd. Drie afleveringen beleefden in maart hun wereldpremière in de short forms competitie van het Series Mania festival in Lille, Frankrijk. In het najaar wordt ANNE+ door BNNVARA uitgezonden in NPO 3LAB en zal de serie ook online te zien zijn.