Serie Small Axe verschijnt op 1 mei bij Ziggo

De complete reeks Small Axe is vanaf 1 mei te zien bij Ziggo Movies & Series. De serie bestaat uit vijf speelfilms – die zich afspelen in de jaren zestig, zeventig en tachtig – en draait om de levens van een aantal in Londen gevestigde immigranten uit West-Indië. De filmserie met John Boyega en Letitia Wright werd geregisseerd door Steve McQueen (Shame). Bekijk hieronder alvast de trailer.

Small Axe verschijnt bij Ziggo 

Small Axe is een Britse anthologiefilmreeks, gemaakt en geregisseerd door Steve McQueen. De serie bestaat uit vijf films die verschillende verhalen vertellen over het leven van West-Indische immigranten in Londen van de jaren zestig tot tachtig. Twee afleveringen van de serie zijn geselecteerd voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes in 2020. De serie ging in première op 15 november 2020 op BBC One in het Verenigd Koninkrijk en op 20 november 2020 op Amazon Prime Video in de Verenigde Staten. De titel verwijst naar een spreekwoord – “Small axe fall big tree” of “If you are the big tree, we are the small axe” – dat werd gepopulariseerd door Bob Marley in zijn lied uit 1973 “Small Axe”.

De hoofdrollen worden gespeeld door Letitia Wright, John Boyega, Malachi Kirby, Shaun Parkes, Rochenda Sandall, Alex Jennings, Jack Lowden, Micheal Ward.

Small Axe verschijnt op 1 mei bij Ziggo Movies & Series.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter