Shadowhunters stopt na derde seizoen

Na drie seizoenen komt er een eind aan Shadowhunters: The Mortal Instruments. Maar de serie zal niet helemaal roemloos ten onder gaan. Om ervoor te zorgen dat de fans de finale krijgen die ze verdienen, zullen er nog twee extra afleveringen worden toegevoegd aan het derde seizoen. Hierin zal het verhaal netjes worden afgerond. Deze tweedelige special komt bovenop de tien afleveringen die nog in de planning stonden.

In een verklaring laat Freeform weten dat ze erg trots zijn op Shadowhunters, het is namelijk een serie die een nieuw tijdperk in het genre heeft aangebroken. Toch hebben ze moeten besluiten om geen vierde seizoen van de serie te maken.

Shadowhunters is gebaseerd op de populaire jeugdboekenreeks The Mortal Instruments (Kronieken van de Onderwereld) van Cassandra Clare. De serie gaat over Clary Fray, een schijnbaar normaal tienermeisje. Toch blijkt ze anders, aangezien ze afstamt van de Schaduwjagers: jonge krijgers, die op hun beurt afstammen van engelen. Zij strijden al eeuwen tegen demonen die de Aarde trachten te verwoesten. Clary sluit zich aan bij een groep Schaduwjagers en reist naar een gevaarlijk alternatief New York, dat Downworld heet.

De hoofdrollen in Shadowhunters worden gespeeld door Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Alberto Rosende, Emeraude Toubia, Matthew Daddario, Isaiah Mustafa en Harry Shum Jr.

De serie is een productie van Constantin Film en producenten Ed Decter en McG.

De tweede helft van het derde seizoen van Shadowhunters: The Mortal Instruments zal volgend jaar te zien zijn.