Shameless krijgt tiende seizoen

Showtime heeft hun Golden Globe-genomineerde drama Shameless voor een 10e seizoen vernieuwd, dit heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Dit markeert de eerste originele Showtime-serie die 10 seizoenen haalt. Het nieuws volgt op het vertrek van Cameron Monaghan in de eerste helft van seizoen 9 en voor de aankomende exit van Emmy Rossum in de finale van seizoen 9. Showtime entertainment co-president Gary Levine heeft echter aangekondigd dat Monaghan zal terugkeren in seizoen 10. De tweede helft van seizoen 9 wordt momenteel uitgezonden.

Frank ziet financiële kansen in campagnes en besluit een stem te geven aan de ondervertegenwoordigde werkende man uit South Side. Fiona probeert voort te bouwen op haar succes met haar flatgebouw en neemt een dure gok. Lip leidt zichzelf af van de uitdagingen van het nuchter zijn door Eddie’s nicht Xan te nemen. Ian wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn misdaden terwijl de beweging van de Gay Jesus een destructieve wending neemt. Debbie vecht voor gelijk loon en bestrijdt intimidatie; en haar inspanningen leiden haar naar een onverwachte realisatie. Carl richt zijn blik op West Point en bereidt zich voor op het leven van een cadet. Liam moet een nieuwe vaardigheden ontwikkelen om te overleven buiten zijn comfortabele privé-schoolmuren. Kevin en V doen hun best om de tweeling op te voeden en tegelijkertijd de Alibi te runnen, die ze proberen te transformeren in een sociaal bewust bedrijf.

In de hoofdrollen zien we William H. MacyEmmy RossumJeremy Allen WhiteEthan CutkoskyShanola HamptonSteve HoweyEmma KenneyCameron Monaghan en Isidora Goreshter.

Seizoen 10 van Shameless gaat eind 2019 in première.