Shetland seizoen 6 vanaf 5 februari te zien op NPO 2

Het Schotse misdaaddrama Shetland seizoen 6 is vanaf 5 februari 2022 te zien op NPO 2. In de eerste aflevering van deze reeks keert detective Jimmy Perez (Douglas Henshall) na de uitvaart van zijn moeder terug naar de eilandengroep om een misdrijf te onderzoeken. Bekijk hieronder een trailer.

Shetland seizoen 6

Shetland is een Britse misdaadserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 10 maart 2013. Deze BBC-serie is gebaseerd op een reeks thrillers van de succesvolle misdaadschrijfster Ann Cleeves, in 2012 toegelaten tot de Crime Thriller Hall of Fame. De verhalen hebben als decor de ongerepte natuur van de Shetlandeilanden, ten noordoosten van Schotland. Dit is een gebied waar de winters lang en koud zijn en waar de bevolking leeft in kleine, hechte gemeenschappen. We maken kennis met Jimmy Perez, een plaatselijke politie-inspecteur. Hij is een echte Shetlander die jaren elders heeft gewoond maar op een bepaald moment is teruggekeerd naar zijn geboortegrond, samen met zijn veertienjarige dochter Cassie. Perez is iemand die nooit teveel zegt maar wel natuurlijk gezag uitstraalt; een combinatie van eigenschappen die hem bij het oplossen van misdrijven goed van pas komt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Douglas Henshall als Jimmy Pérez, een detective-inspecteur die voor de Schotse politie werkt, Alison O’Donnell als rechercheur Alison “Tosh” Macintosh en Steven Robertson als rechercheur Sandy Wilson. Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham, Anne Kidd, Anneika Rose, Maggie Kean en Angus Miller zijn ook leden van de cast.

Shetland seizoen 6 is vanaf 5 februari te zien op NPO 2.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter