Shetland seizoen 7 vanaf 10 augustus te zien op BBC One

Het Schotse misdaaddrama Shetland seizoen 7 is vanaf 10 augustus wekelijks te zien op BBC One. Het seizoen heeft momenteel nog geen datum bij de NPO of op BBC First. In dit seizoen keert detective Jimmy Perez (Douglas Henshall) voor de laatste keer terug. Bekijk hieronder een trailer.

Shetland seizoen 7

Shetland is een Britse misdaadserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 10 maart 2013. Deze BBC-serie is gebaseerd op een reeks thrillers van de succesvolle misdaadschrijfster Ann Cleeves, in 2012 toegelaten tot de Crime Thriller Hall of Fame. De verhalen hebben als decor de ongerepte natuur van de Shetlandeilanden, ten noordoosten van Schotland. Dit is een gebied waar de winters lang en koud zijn en waar de bevolking leeft in kleine, hechte gemeenschappen. We maken kennis met Jimmy Perez, een plaatselijke politie-inspecteur. Hij is een echte Shetlander die jaren elders heeft gewoond maar op een bepaald moment is teruggekeerd naar zijn geboortegrond, samen met zijn veertienjarige dochter Cassie. Perez is iemand die nooit teveel zegt maar wel natuurlijk gezag uitstraalt; een combinatie van eigenschappen die hem bij het oplossen van misdrijven goed van pas komt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Douglas Henshall als Jimmy Pérez, een detective-inspecteur die voor de Schotse politie werkt, Alison O’Donnell als rechercheur Alison “Tosh” Macintosh en Steven Robertson als rechercheur Sandy Wilson. Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham, Anne Kidd, Anneika Rose, Maggie Kean en Angus Miller zijn ook leden van de cast.

Henshall debuteerde de rol van Perez in 2013 in de eerste tv-adaptatie van de bekroonde romans van misdaadschrijver Ann Cleeves. Na negen jaar in de rol heeft Henshall echter de beslissing genomen om Shetland te verlaten om andere acteermogelijkheden te verkennen. Hij zei:

“After series 5 of Shetland, David Kane and I decided we wanted to do two more series to complete the story of Jimmy Perez. So series 6 and 7 were commissioned together to give us time to wrap up Perez’s story to a satisfactory end. It’s been one of the privileges of my career to play Jimmy Perez for almost ten years and to work with so many wonderful people both in front of and behind the camera, and also to spend so much time in Shetland. The Isles were so much a part of our show and of Perez himself. I’ll miss him and the place. I wish everyone involved much luck with whatever happens next.”

De eerste zes seizoenen van Shetland zijn in Nederland te zien op NPO Plus.

Shetland seizoen 7 is vanaf 10 augustus 2022 te zien op BBC One.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter