Shia LaBeouf speelt zijn vader in een biopic over zichzelf

Shia LaBeouf zal de hoofdrol spelen in een Shia LaBeouf biopic, maar hij zal niet zichzelf spelen. Die eer gaat naar Lucas Hedges, die genomineerd was voor een Oscar voor Manchester by the Sea. In plaats daarvan speelt LaBeouf zijn eigen vader.

Honey Boy is een film gebaseerd op het leven van LaBeouf die de relatie tussen LaBeouf en zijn alcoholmisbruikende vader beschrijft tijdens LaBeouf’s Even Stevens-jaren op het Disney Channel.

Volgens The Hollywood Reporter zal Alma Har’el Honey Boy regisseren, die losjes gebaseerd zal zijn op LaBeoufs tumultueuze relatie met zijn vader, een voormalige clownartiest en herstellende heroïneverslaafde. De film wordt in een roman-a-clef-stijl verteld, waarbij de namen van de personages worden gewijzigd en de echte gebeurtenissen in het leven van LaBeouf worden gefictionaliseerd. De 21-jarige Hedges, die voor het laatst te zien was in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en Lady Bird, speelt LaBeouf’s personage tijdens zijn Even Stevens-tijdperk.

LaBeouf schreef het script onder het pseudoniem Otis Lort – een pseudoniem diet hij onthulde in een Esquire-coververhaal, die deze week werd gepubliceerd. De titel verwijst naar de bijnaam die z’n vader hem gaf. Het script kwam terecht op de Black List, waarop de populairste niet-geproduceerde scripts in de filmindustrie staan. Dit is de beschrijving van Honey Boy:

“A child actor and his law-breaking, alcohol-abusing father attempt to mend their contentious relationship over the course of a decade.”

LaBeouf heeft een verontrustende relatie gehad met zijn beroemdheid sinds zijn snelle opkomst tot roem volgend op Transformers en ndiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in het midden van de jaren 2000. Hij heeft meer bekendheid gekregen door zijn rode loper stunts en aanvaringen met de wetshandhaving dan door zijn acteervermogen . De acteur heeft echter een comeback gemaakt in kleinere indiefilms.