Simone Kleinsma eerste hoofdrol in Nederlandse film

Simone KleinsmaSimone Kleinsma gaat de hoofdrol spelen in de boekverfilming Dorst van regisseur Saskia Diesing. Het is de eerste keer dat ze een hoofdrol in een film vertolkt, maakte distributeur September Film bekend. Eerder had Kleinsma wel bijrollen in films als Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Andere grote rollen in Dorst zijn voor Elise van ‘t Laar, Leopold Witte, Stefan de Walle en Margot Ros.

Dorst is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Esther Gerritsen en vertelt over Coco (Van ‘t Laar) die geen idee heeft wat ze met haar leven aan moet. Als haar moeder (Kleinsma) ziek blijkt te zijn grijpt Coco het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder Elisabeth in.

Simone Kleinsma zei:

“Toen ik het boek las, begreep ik wel dat men hier een filmscript in zag’. Ondanks de serieuze verhaallijn tussen moeder en dochter zit er ook veel humor in. En die combinatie, dat is iets wat me aanspreekt. Ik vind het hartstikke spannend, een mooie uitdaging en tegelijkertijd een eer dat ik gevraagd ben voor deze rol.”

De opnames gaan 14 augustus van start rond Amsterdam en Dorst moet in 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.