Sisi film Corsage vanaf 15 september 2022 in de bioscoop

De Sisi film Corsage is vanaf donderdag 15 september 2022 in de Nederlandse bioscoop te zien. In 1877 viert keizerin Elizabeth van Oostenrijk haar 40e verjaardag, een mijlpaal die ook een keerzijde heeft. Terwijl haar rol steeds minder impact heeft, probeert Elizabeth haar imago hoog te houden.

Corsage film trailer

Corsage film in de bioscoop

Sisi, de Oostenrijkse keizerin gespeeld door Vicky Krieps (Phantom Thread) wordt op de dag van haar 40ste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als oude vrouw. Niet van plan hier vrede mee te nemen, volgen we haar in haar vooruitstrevende dromen en donkerste geheimen. Sisi baadt in luxe en eenzaamheid. Schijnbaar aanbeden en gekoesterd, maar in werkelijkheid betutteld en beknot in haar vrijheid.

Naast Krieps worden de hoofdrollen gespeeld door Colin Morgan, Finnegan Oldfield, Tamás Lengyel en Manuel Rubey.

De waargebeurde, historische film is geregisseerd door Marie Kreutzer. Haar vorige film The Ground Beneath My Feet maakte in 2019 deel uit van de Competitie van het Filmfestival in Berlijn. Vicky Krieps sleepte zonet de prijs van beste actrice (Un Certain Regard) in de wacht tijdens het 75ste Filmfestival van Cannes.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter