Sisi serie Die Kaiserin vanaf 29 september te zien op Netflix

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven van de nieuwe serie Die Kaiserin (in het Engels The Empress), over Elisabeth van Oostenrijk die wereldwijd bekend werd als keizerin Sisi. Tevens heeft Netflix bekend gemaakt wanneer de serie Die Kaiserin te zien zal zijn, namelijk vanaf 29 september 2022. Bekijk hieronder de trailer.

Sisi serie Die Kaiserin op Netflix

Berlin, Munich een dag is augustus 1853 twee jonge mensen hebben een ontmoeting met het spreekwoordelijke liefde op het eerste gezicht. Hij is keizer Franz Joseph van Oostenrijk-Hongarije zij is Elisabeth von Wittelsbach princes van Beieren en de zus van de vrouw waar Franz mee gaat trouwen. Het aangrijpende levensverhaal van keizerin Elisabeth beter bekend als Sisi!

De 6 afleveringen richten zich op de eerste maanden na Sisi’s aankomst aan het Weense hof. Het is het grote liefdesverhaal tussen Elisabeth en Franz dat centraal staat in het verhaal. Elisabeth wordt gezien als een jonge vrouw die haar tijd vooruit is, in opstand tegen de rigide regels van de 19e eeuw en de rechtbank. Ze ontmoet Franz, die een belangrijke rol speelde bij het vormgeven van de moderne Europese geschiedenis. Met jaloezie, intriges en machtsstrijd achter de schermen van het Habsburgse hof en de opkomende kwestie van vrijheid van het volk.

Het jonge keizerlijke paar wordt gespeeld door Devrim Lingnau en Philip Froissant. Aartshertogin Sophie wordt gespeeld door Melika Foroutan, Johannes Nussbaum speelt de broer van Franz, de aartshertog Maximiliaan. Daarnaast is Elisa Schlott te zien als Elisabeth’s oudere zus Helene en Jördis Triebel speelt Elisabeths moeder Ludovika. De rol van Leontine von Apafi, een van Elisabeth’s belangrijkste hofdames, wordt gespeeld door Almila Bagriacik.

De zesdelige Duitse original serie Die Kaiserin is afkomstig van schrijfster, showrunner Katharina Eyssen (Holliday Secrets). Katrin Gebbe en Florian Cossen hebben de afleveringen geregisseerd.

Die Kaiserin is vanaf 29 september 2022 te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter