Sky maakt Das Boot serie

Sky Deutschland en Bavaria Film komen samen aan de acht delige serie Das Boot. Deze 28,3 miljoen dollar kostende serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1981 over de bemanning van een Duitse onderzeeër ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Bekijk hieronder de trailer.

Das Boot serie

Najaar 1942. De U-612, een nieuwe duikboot van de nazi’s, zal vanuit La Rochelle weldra vertrekken voor zijn eerste missie. De kapitein, Klaus Hoffmann, is de zoon van een legendarische duikbootcommandant. Simone Strasser gaat als vertaalster voor de Duitsers werken, haar broer dient op de U-612. De claustrofobische omstandigheden en de oorlog vergen het uiterste van de 40-koppige bemanning.

Das Boot is een Duitse serie geproduceerd voor Sky One en een vervolg op de gelijknamige film uit 1981. Net als de film is de serie gebaseerd op de roman Das Boot uit 1973 van de Duitse auteur Lothar-Günther Buchheim, maar met aanvullingen uit Buchheims vervolg Die Festung uit 1995. De serie zal dienen als een vervolg op de film, en gaat verder waar deze eindigde.

Das Boot richt zich voornamelijk op de Duitse kant van de gebeurtenissen, maar ook de ervaringen van de Franse rebellen en de Geallieerden komen aan bod. De miniserie is geschreven door Tony Saint en Johannes W. Betz. Das Boot zal ergens in 2018 worden uitgezonden door Sky. Oliver Vogel en Moritz Polter zijn uitvoerend producenten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Rick Okon, Vicky Krieps, Robert Stadlober, Rainer Bock, Tom Wlaschiha.

De serie Das Boot is vanaf 23 november 2018 te zien.