Sonic krijgt ander uiterlijk na negatieve feedback van trailer

Eerder deze week verscheen de eerste trailer voor Sonic the Hedgehog en de ontvangst van de fans was niet ideaal. Het ontwerp voor de titulaire egel werd bekritiseerd vanwege zijn lichaamsbouw, een meer menselijk uiterlijk dan de gestileerde ledematen van het personage in de videogames, naast zijn zichtbare tanden. Nu heeft regisseur Jeff Fowler op Twitter aangekondigd dat het ontwerp voor Sonic zal worden aangepast voor de uiteindelijke film. Hij zei:

“Thank you for the support. And the criticism. The message is loud and clear… you aren’t happy with the design & you want changes. It’s going to happen. Everyone at Paramount & Sega are fully committed to making this character the BEST he can be… #sonicmovie #gottafixfast”

De film verschijnt op 8 november, waardoor het visuele effectenteam slechts zes maanden de tijd heeft om alle veranderingen door te voeren die ze van plan zijn. Bovendien is het internet al overspoeld met marketingmateriaal voor de film, wat de uitstraling en het ontwerp van het personage benadrukt.

 

Ben Schwartz (Parks and Recreation, House of Lies) zal zijn stem verlenen aan het titelpersonage. De cast van de Sonic the Hedgehog film bestaat verder uit Jim CarreyJames MarsdenTika SumpterNatasha RothwellAdam Pally en Neal McDonough.

De film zal een adaptatie zijn van de spellen en richt zich op Sonic’s pogingen om de kwaadaardige Doctor Robotnik te verslaan, die op zoek is naar de Chaos-smaragden. Dit is de eerste keer dat de Sonic-games zijn geadapteerd voor het grote scherm, maar het personage is eerder verschenen in zowel Wreck-It Ralph als de Ready Player One.

Deadpool-regisseur Tim Miller is verbonden als uitvoerend producent, samen met Neal H. Moritz (The Fate of the Furious, 21 Jump Street, I Am Legend) die de film produceert. Jeff Fowler regisseert de film en maakt daarmee zijn debuut. Het scenario is geschreven door Patrick Casey en Josh Miller.  

De film moet op 12 december 2019 in de Nederlandse bioscoop verschijnen.