Sony brengt de film The Interview ook niet uit op dvd of video on demand

De film The Interview zal volgens Sony Pictures niet in de Amerikaanse bioscopen in première gaan en zal ook niet op dvd of video on demand verschijnen. Een aantal bioscopen hadden anonieme bedreigingen gehad en daarom besloot Sony de film niet uit te brengen. Veel vooraanstaande Amerikanen als Jimmy Kimmel en Donald Trump reageren kritisch omdat Sony nu zou toegeven aan de hackers.

Eerder was Sony al slachtoffer van cyberaanvallen waardoor veel gegevens van het bedrijf uitlekten. Sony betreurt de gebeurtenissen ten zeerste, laat het bedrijf weten:

“We are deeply saddened at this brazen effort to suppress the distribution of a movie, and in the process do damage to our company, our employees, and the American public.”

In The Interview, een komedie met Seth Rogen en James Franco, wordt een plan beraamt om de Noord-Koreaanse leider Kim Jung-un te vermoorden. De film had 25 december in première moeten gaan. De film zal in Nederland wel te zien zijn in de bioscopen. De FBI heeft de bioscopen die de film toch willen vertonen gewaarschuwd voor mogelijke cyberaanvallen. De hackergroep, die zichzelf Guardians of Peace noemen, hebben serieuze bedreigingen geuit aan het adres van bioscoopeigenaars die The Interview zouden draaien:

“Warning

We will clearly show it to you at the very time and places “The Interview” be shown, including the premiere, how bitter fate those who seek fun in terror should be doomed to.

Soon all the world will see what an awful movie Sony Pictures Entertainment has made.

The world will be full of fear.

Remember the 11th of September 2001.

We recommend you to keep yourself distant from the places at that time.

(If your house is nearby, you’d better leave.)

Whatever comes in the coming days is called by the greed of Sony Pictures Entertainment.

All the world will denounce the SONY.”

The Interview film 

In de actie-komedie The Interview maken Dave Skylark (James Franco) en zijn producent Aaron Rapoport (Seth Rogen) elke avond het populaire entertainment TV programma Skylark Tonight. Wanneer zij er achter komen dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un fan is van de show regelen zij een interview met hem om te bewijzen dat ze ook serieuze journalisten zijn. Echter wanneer Dave en Aaron zich voorbereiden om naar Pyongyang te reizen worden de twee gerekruteerd door de CIA om Kim Jong-un te vermoorden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Seth Rogen, James Franco, Lizzy Caplan, Randall Park, Diana Bang, Timothy Simons, Reese Alexander, Anders Holm, Charles Rahi Chun, Ben Schwartz.

De film is geregisseerd door Evan Goldberg en Seth Rogen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter