Sovjet The Lord of The Rings verfilming herontdekt

Er is een ‘Sovjet The Lord of The Rings‘ verfilming opgedoken, welke gratis online te bekijken is. Wij bekeken enkele stukjes en vertellen hieronder wat ons opviel.

Als je The Lord of The Rings hoort dan is de epische trilogie van Peter Jackson waarschijnlijk het eerste beeld dat bij je opkomt. Toch is het bij lange na niet de eerste verfilming van J.R.R. Tolkiens fantasieboeken. De verschillende saga’s van Tolkiens verhaal verschenen eerder al in animatievorm. Zo heb je Ralph Bakshi’s The Lord of The Rings en The Hobbit, gevolgd door The Return of The King van Rankin/Bass.

Een live-action tv-film genaamd Khraniteli, gebaseerd op The Fellowship of The Ring, werd in 1991 uitgezonden in de Sovje-Unie. Deze productie werd eerder beschouwd als een verloren film. Nu, 30 jaar later, is de Sovjet The Lord of The Rings verfilming herontdekt en online te zien.

Khraniteli werd in 1991 uitgezonden op tv-station Leningrad Televisie. Nu heeft de opvolger, 5TV, een kopie van de film gevonden en gepubliceerd. De films is in twee delen te zien op hun Youtube kanaal. Bekijk hier deel 1 en deel 2 van de film.

Sovjet The Lord of The Rings

Een van de eerste dingen die opvalt is de lage productiewaarde van de film. Dat valt onder andere te zien aan de kostuums en de green screen effecten die aanzienlijk minder verfijnd zijn dan het werk van de gemiddelde Youtuber van nu. De film bevat echter ook elementen waar Tolkien fans aangenaam verrast door zullen zijn. Zo speelt Tom Bombadil een rol in het verhaal, een personage dat uit de Peter Jackson films werd gelaten.

The Lord of the Rings is erg populair in Rusland, zowel het boek van Tolkien als de inmiddels razendpopulaire blockbuster films van Peter Jackson. In 1985 zond station Leningrad Televisie ook een verfilming van The Hobbit uit, opgenomen in het Mariinsky theatre met ballet dansers. Een geanimeerde The Hobbit verfilming uit 1991 was ook in de maak, maar is nooit afgemaakt. Op Youtube zijn er wel 6 minuten van die film te zien.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter