Spaanse serie El Cid vanaf december op Amazon Prime Video

Vanaf vrijdag 18 december 2020 is het eerste seizoen van de serie El Cid op Amazon Prime Video te zien. In de hoofdrol zien we Jaime Lorente (La Casa De Papel, Everybody Knows). Bekijk de trailer hieronder.

El Cid serie op Amazon Prime Video

El Cid zal het verhaal vertellen van de man achter de legende, ook wel bekend als “Ruy”. De serie volgt hem tijdens zijn reis van een jonge jongen naar een ware oorlogsheld en een schildknaap voor de koning. Hij probeert zijn plaats te vinden binnen de complexe monarchie die hem probeert te overheersen. Gedurende de hele serie zullen de Prime members de verschillende religieuze groepen leren kennen die in Spanje naast elkaar bestonden, waaronder de Christenen, Arabieren en Joden. Je zult ontdekken hoe Ruy de bewondering van hen allen heeft kunnen verdienen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jaime Lorente als El Cid, José Luis García-Pérez als koning Ferdinand I De Grote, Elia Galera als Koningin Sancha de Schoonheid, Carlos Bardem als graaf van León, Juan Echanove in de rol van de bisschop, Alicia Sanz als de Infanta Urraca, Fran Ortiz als Sancho VII de Sterke, Jaime Olías als Alfonso VI, Lucía Guerrero als Jimena, Lucía Díez als de Infanta Elvira, Nicolás Illoro as koning García, Juan Fernández als Rodrigo, de grootvader van Cid, Pablo Álvarez als Orduño, de vijand van Ruy, Ginés García Millán als koning Ramiro van Navarra, Daniel Tatay als Beltrán, de zoon van Ramiro, David Castillo als de schildknaap Lisardo, Álvaro Rico als Nuño, Amr Waked als de Sultan van Zaragoza Al-Muqtadir en Zohar Liba als Abu Bakr.

De serie is geproduceerd door Zebra Producciones en de uitvoerend producenten zijn Sara Fernández-Velasco en José Velasco. José is ook de schrijver van de serie samen met hoofdschrijver Luis Arranz. Adolfo Martínez en Marco A. Castillo zijn de regisseurs en Gustavo Santaolalla, de bekroonde componist van de Academie (Brokeback Mountain, Babel), is de componist van de serie.

De serie El Cid gaat in première op 18 december 2020 op Amazon Prime Video.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter