Spectaculaire fan animatiefilm: Legend – A Dragon Ball Tale

In het westen is het nog ruim een maand wachten voordat Dragon Ball Super: Super Hero in bioscopen te zien is. En een Nederlandse releasedatum is vooralsnog niet vrijgegeven. Ondertussen kunnen Dragon Ball fans online wel een korte film zien. De onafhankelijke Stray Dog Animation Studio heeft namelijk een prachtig 2D geanimeerde fan film uitgebracht. Legend – A Dragon Ball Tale is een non-profit Dragon Ball film, geregisseerd door Naheer Pasha. Bekijk het hieronder.

Legend – A Dragon Ball Tale

S Y N O P S I S

Given diplomatic orders by the Grand Council, Vegeta, now king of the Saiyans, sets out on an interstellar assassination mission.

TARGET LOCATION: PLANET EARTH
OBJECTIVE NO.1: ERADICATION
OBJECTIVE NO.2: PACKAGE RETRIEVAL

For his life, all his training has led to this. Now, Son Goku will learn the true meaning of the title, “LEGEND.”

Het verhaal van Legend – A Dragon Ball Tale speelt zich af rond de tijd van het 23ste Tenka-Ichi Budōkai toernooi. Hierin ontmoet Goku zijn toekomstige vrouw Chi-Chi. Het verhaal toont echter een alternatieve tijdlijn ten opzichte van Akira Toriyama’s origineel verhaal. De Saiyan ras is nooit uitgeroeid, en prins Vegeta is gekroond tot koning. De legendarische Super Saiyan Broly reist af naar de aarde om Goku te doden. Hoewel het verhaal vrij simpel is wordt er veel overgelaten aan je fantasie. Daarnaast is het de ruwe maar toch spectaculaire animatie wat van deze korte film een van de meest meeslepende Dragon Ball fan projecten maakt.

De fan film heeft maar liefst vier jaar aan productietijd gekost. Het team achter de film heeft het gemaakt zonder loon of budget, maar met puur enthousiasme voor de Dragon Ball franchise. Het werk van Nasheer Pasha kun je steunen via zijn Patreon kanaal. De rest van het team is ook te volgen via de links in de Youtube beschrijving van de film.

Nog meer Dragon Ball

Dragon Ball is gebaseerd op de originele manga van Akira Toriyama. De franchise is in handen van Toei Animation en Bird Studio/Shueisha. Crunchyroll is de westerse distributeur.

Als jij de laatste Dragon Ball film, Dragon Ball Super: Broly, nog eens wilt zien dan kan dat via Pathé Thuis of Amazon Prime Video, tegen extra betaling. Onze recensie hiervan kun je hier lezen. Een aantal van onze redactieleden hebben onlangs ook een eigen Dragon Ball manga gemaakt, waarin ze op geheel eigen wijze de franchise persifleren. Je kunt deze gratis bekijken. Tevens schreef Sandro vorig jaar nog een blog omtrent Dragon Ball in 4k.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter