Spielberg en DiCaprio werken aan Ulysses S. Grant biopic

Deadline meldt dat Academy Award winnaars Leonardo DiCaprio en Steven Spielberg in onderhandeling zijn om samen te werken aan een biopic over Ulysses S. Grant. Dit zou betekenen dat zij voor het eerst in vijftien jaar weer zullen gaan samenwerken. Eerder maakten ze het succesvolle Catch Me If You Can in 2002.

Lionsgate en Appian Way produceren de biopic over Grant. Eerder werd David James Kelly (Robin Hood) al aangesteld om het scenario te schrijven. Grant was al te zien in Spielbergs Lincoln, waarin hij gespeeld werd door Jared Harris.

De film over Grant is gebaseerd op de recente biografie ‘Grant’ van Ron Chernow, uit 2017. Ulysses S. Grant was de generaal die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog het commando over alle strijdkrachten van de Verenigde Staten kreeg van president Abraham Lincoln, nadat hij belangrijke slagen had gewonnen bij Shiloh en Vicksburg. Zijn strategische inzicht was een belangrijke factor in de uiteindelijke winst van de Verenigde Staten in de Burgeroorlog.

Na de oorlog werd hij twee termijnen president van de Verenigde Staten, waarin hij de economie weer stabiliseerde. Minder succesvol waren zijn strijd tegen corruptie binnen zijn eigen partij, zijn poging om de Ku Klux Klan volledig te vernietigen en het beschermen van zwarte mensen tegen racisme en geweld.

Spielberg kwam recentelijk met de films The Post en Ready Player One, en hoewel hij eerder aangaf dat Indiana Jones 5 en West Side Story zijn volgende films zijn, laat Deadline weten dat de biopic zijn prioriteit heeft.